The Landscape Finish | Deborah Silver & Co.

2
The Landscape Finish |  Deborah Silver & Co.

Έχω γράψει μια σειρά από δημοσιεύσεις για αυτό το πολύ ιδιαίτερο έργο που χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Έχω αποθηκεύσει το φινίρισμα του τοπίου για το τέλος, καθώς αυτό το μέρος έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι τοίχοι, οι βεράντες, οι σκάλες, ο δρόμος και οι πέργκολες πριν ξεκινήσουμε. Ένας στενός φίλος μου πρότεινε να δημοσιεύσω φωτογραφίες πριν και μετά. Όταν σχεδιάζετε ένα τοπίο για ένα σπίτι εποχής όπως αυτό, το αποτέλεσμα πρέπει να προσαρμοστεί πειστικά στην αύρα που δημιουργεί η αρχιτεκτονική. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ αυτού που ήταν και αυτού που είναι νέο. Έτσι, οι εικόνες πριν και μετά μπορούν να βοηθήσουν στην απεικόνιση αυτής της διαδικασίας. Η πελάτισσά μου ανακάλυψε μια στοίβα παλιών φωτογραφιών στο υπόγειο αφού αγόρασε το σπίτι. Η παραπάνω φωτογραφία χρονολογείται γύρω στο 1925.

Η πρώτη μου επίσκεψη στο νέο της σπίτι αποκάλυψε ένα αρχοντικό παλιό σπίτι με ένα γερασμένο τοπίο. Ο δρόμος ήταν πολύ κοντά στην μπροστινή πόρτα. Ένας περιορισμένος χώρος φύτευσης μπροστά από το σπίτι χρόνια μετά τη φύτευση παρήγαγε έναν φράχτη από πουρνάρια πολύ πάνω από το κάτω μέρος των παραθύρων του ισογείου.

Ένας τοίχος από τούβλα μεταξύ του πεζοδρομίου και της κίνησης καλύφθηκε με euonymus sarcoxie. Φυτευμένος ανάμεσα στο δρόμο και τον περίπατο, ένας ταλαιπωρημένος σφένδαμος του οποίου οι ρίζες της ζώνης είχαν υψωθεί και το πεζοδρόμιο ήταν εκτός επιπέδου.

Ένας νέος δίσκος τοποθετημένος σε μια πιο γενναιόδωρη απόσταση από την μπροστινή πόρτα επέτρεψε χώρο για κουτιά ζαρντινιέρης κάτω από τα παράθυρα και λίγο χώρο αναπνοής για τοπίο και γκαζόν. Το σπίτι έχει γίνει το επίκεντρο του τοπίου και υπάρχει ήλιος στην μπροστινή πόρτα δεδομένης της αφαίρεσης του σφενδάμου. Ένα υπέροχο και υπάρχον σέρβις με πολλά στελέχη στη γωνία διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στο νέο τοπίο.

Η θέα στην πλαϊνή αυλή ήταν χαρακτηριστική ενός παλιού τοπίου. Πιθανότατα κάποια φυτά είχαν πεθάνει με τα χρόνια και δεν είχαν αντικατασταθεί. Καθώς τα δέντρα μεγάλωναν, η σκιά που προχωρούσε αποδείχτηκε δύσκολη για τα φυτά που βρίσκονταν κοντά τους να ευδοκιμήσουν. Το έδαφος απομακρύνθηκε δραματικά από το σπίτι.

Η τελική ανακαίνιση του τοπίου στην μπροστινή αυλή διαθέτει αυτό το μούρο. Και ένας αναδιαμορφωμένος βαθμός. Η αντικατάσταση του υπάρχοντος διαδρόμου σήμαινε ότι η θέση του θα μπορούσε να αλλάξει και η απότομη αλλαγή του βαθμού από το σπίτι στη γραμμή ιδιοκτησίας θα μπορούσε να αμβλυνθεί. Το πυξάρι που φυτεύτηκε στο μπροστινό μέρος του σπιτιού επεκτάθηκε μέχρι τη γραμμή της παρτίδας. Αυτή η τοποθέτηση επεκτείνει οπτικά το τοπίο της μπροστινής αυλής. Στο κέντρο, ένα μεγάλο σπάσιμο στο πυξάρι σήμανε την είσοδο στον πλαϊνό κήπο. Αυτός ο πλαϊνός κήπος θα γινόταν το δικό του δωμάτιο με θέα από μια ανακαινισμένη βεράντα από την ηλιόλουστη βεράντα. Θα χρησίμευε επίσης ως χώρος μετάβασης από την μπροστινή στην πίσω αυλή. Το σπίτι βρίσκεται σε μια γωνία, που παρουσιάζει και προβλήματα και ευκαιρίες.

Η ιδέα ήταν να σεβαστώ την εποχή, την ηλικία και την αρχιτεκτονική του σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει και την κάπως πιο μοντέρνα αισθητική του πελάτη μου. Μια περιορισμένη παλέτα φυτών και μια μαζική φύτευση μπορεί να είναι τόσο κλασική όσο και σύγχρονη.

Το πλαϊνό φινίρισμα της αυλής αποκαλύπτει την παραχώρηση που έγινε στην αρχική ποιότητα του σπιτιού. Ένας τοίχος αντιστήριξης πλάκας ύψους 20 ιντσών επέτρεπε μια επίπεδη επιφάνεια στην οποία να περπατάτε. Δεν ξέρω πόσα μέτρα άμμου και χώματος προστέθηκαν για να δημιουργηθούν οι επίπεδες περιοχές γκαζόν που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, αλλά ήταν ένας τεράστιος αριθμός.

ανακαινισμένη έκδοση της αρχικής πλαϊνής βεράντας της αυλής από την ηλιόλουστη βεράντα

Αυτή η φωτογραφία δίπλα στην αυλή από την πρώτη μου επίσκεψη απεικονίζει δραματικά τον κεκλιμένο βαθμό.

λεπτομέρεια αυτής της περιοχής 2017

Αυτή η πρόσφατη φωτογραφία του πλαϊνού κήπου τραβήχτηκε αμέσως μετά την εγκατάσταση του φράχτη και των πυλών. Τα καμπύλα τμήματα της περίφραξης επαναλαμβάνουν το κυκλικό σχήμα του πάνελ του γκαζόν και στη συνέχεια προχωρούν κατευθείαν σε ένα τέρμα στο σπίτι και στον τοίχο από τούβλα στο γραμμή ιδιοκτησίας.

2019

2019

2017

πίσω αυλή πάνελ γκαζόν, 2019

Αυτή η φωτογραφία δείχνει πώς η αρχική βεράντα στη δεξιά πλευρά αυτής της εικόνας μεγεθύνθηκε ώστε να καλύπτει και τις τρεις πλευρές της ηλιόλουστης βεράντας. Μια μεγάλη σειρά από ασβεστολιθικά σκαλοπάτια προς τα κάτω στον κήπο και το μοναστήρι αντιμετωπίζει την απότομη αλλαγή της βαθμίδας με χαριτωμένο τρόπο. Οι τοίχοι από τούβλα σε ύψος καθίσματος με ασβεστολιθικά καπάκια επαναλαμβάνουν και καθρεφτίζουν τις εξωτερικές λεπτομέρειες του σπιτιού. Αυτό το νέο μέρος του τοπίου μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί.

Η πέργκολα σε στυλ μοναστηριού έχει φυτευτεί με τριαντάφυλλα John Davis και Jeanne LeJoie και Guernsey Cream clematis.

2017

2019

2019

2017

2019

κληματαριά με τριανταφυλλιές, φράχτη και πύλες στο τέλος του δρόμου.

2017

2019

2019

2019

Αφού έκανα την παρουσίασή μου στην πελάτισσά μου σχετικά με ένα σχέδιο για το τοπίο της, μοιράστηκε πολλές φωτογραφίες μαζί μου. Στη δεκαετία του 1920, το τοπίο έξω από την ηλιόλουστη βεράντα της πίσω αυλής διέθετε ένα σιντριβάνι με μια πέργκολα από πάνω. Σοκαρίστηκα όταν είδα ότι το αρχικό τοπίο το 1920 ήταν μια κοντινή και πρωτότυπη εκδοχή του τοπίου που πρότεινα στον πελάτη μου. Αυτό το σοκ έδωσε τη θέση του σε μια σκέψη εκ μέρους μου ότι το σχέδιο σεβόταν σωστά την ιστορία αυτής της ιδιοκτησίας.

Τοπίο ηλιόλουστης βεράντας 2017

η θέα στο σπίτι, 2017

η θέα στο σπίτι, 2019.

2019

η θέα έξω και μακριά από το σπίτι, 1920.

η θέα έξω, 2019

η αντανακλαστική πισίνα

Είμαι τόσο ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αυτού του έργου, και ακόμη πιο ευγνώμων για αυτό κάποτε σε έναν πελάτη μπλε φεγγαριού που ήταν στο πλοίο για κάθε λεπτομέρεια.

Schreibe einen Kommentar