The Disruptors: David Milarch | PITH + VIGOR της Rochelle Greayer

2
The Disruptors: David Milarch |  PITH + VIGOR της Rochelle Greayer

David Milarch - Ο άνθρωπος που φύτεψε δέντρα

Γνωρίστε τον David Milarch

Ο David Milarch είναι ένας τέταρτης γενιάς Γερμανός σκιερός αγρότης που ζει στο Μίσιγκαν με δύο επόμενες γενιές (τους δύο γιους του και τα παιδιά τους) να έρχονται πίσω του.

Το 1991, ο Ντέιβιντ είχε μια παραλίγο θανάσιμη εμπειρία που άλλαξε την τροχιά του έργου της ζωής του. Αφού υπέστη νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, περιγράφει τη συνείδησή του να τον εγκαταλείπει, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει αφού πέρασε από ένα λαμπρό λευκό φως. Ενώ βρισκόταν στην άλλη πλευρά του φωτός, του είπαν ότι η δουλειά του δεν είχε τελειώσει και ότι έπρεπε να επιστρέψει.

Μετά από αυτό, μερικούς μήνες αργότερα, είχε μια δεύτερη αξιοσημείωτη εμπειρία όπου περιγράφει να σηκώνεται στη μέση της νύχτας και να γράφει ένα δεκασέλιδο περίγραμμα για αυτό που σήμερα είναι το Αρχείο Αρχαγγέλου Αρχαίων Δέντρων. Δεν θυμάται τίποτα από αυτά και εξηγεί ότι το περίγραμμα ήταν γραμμένο με μια άγνωστη μορφή και ύφος – με αποτέλεσμα, πιστεύει, να είναι το δοχείο μέσω του οποίου πέρασε ένα μήνυμα. Το μήνυμα –μέσω ενός αγγέλου– τον ​​οδήγησε να κλωνοποιήσει το πρωταθλητικό δέντρο κάθε είδους και στη συνέχεια να το ξαναφυτέψει μακριά και μακριά. Αυτή η αποστολή ήταν έκτοτε το πάθος της ζωής του.

The Archangel Ancient Tree Project

Το έργο Archangel Ancient Tree είναι μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική ομάδα της οποίας η αποστολή είναι να συλλάβει, να κλωνοποιήσει και να επαναφυτεύσει τη γενετική αρχαίων δέντρων για να σώσει τη δενδροκομία.

Ο Milarch είναι ένας κλασικός διαταράκτης με μια αίσθηση επείγοντος και μια δυσάρεστη (με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) στάση. Έχει επίσης την ικανότητα να επαναπροσδιορίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να φανταστεί μια πορεία προς τα εμπρός όπου μπορούμε να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις φυτεύοντας αρκετά από τα σωστά είδη δέντρων. Είναι το θέμα ενός βιβλίου του 2012 του δημοσιογράφου των New York Times Jim Robbins με τίτλο «The Man Who Plant Trees, A Story of Lost Groves, the Science of Trees and a Plan to Save the Planet». Έχουν γραφτεί και άλλες ιστορίες σε περιοδικά, περιοδικά και εφημερίδες για τον Milarch, καθώς έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να βρει και να κλωνοποιήσει τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δέντρα κάθε είδους. Έχει δώσει ομιλίες στο TED, παρουσιάσεις στη NASA και ανακάλυψα το μήνυμά του στο δικό μου περιφερειακό New England Grows. Τα κινηματογραφικά δικαιώματα της ζωής του έχουν πουληθεί και η συγκέντρωση χρημάτων στο Χόλιγουντ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το να μιλάς με τον Milarch σημαίνει να ακούς έναν παθιασμένο άνθρωπο του οποίου το όραμα είναι μοναδικό και ξεκάθαρο – να καθαρίζει τον αέρα και το νερό του πλανήτη και να αντιστρέφει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κλωνοποιώντας τα μεγαλύτερα, γηραιότερα δέντρα του κόσμου.

κλωνοποίηση αρχαίων δέντρων με τον David Milarch

Saving the Trees – Γιατί αρχαία δέντρα;

Η αποψίλωση των δασών έχει αποδεκατίσει γρήγορα τα παλαιά δάση και ως επί το πλείστον συνέβη πριν προλάβουν οι επιστήμονες να μελετήσουν τα γονιδιώματα και την οικολογία του μακροβιότερου είδους – των αρχαίων δέντρων.

Πριν από την εκβιομηχάνιση, ένας σκίουρος μπορούσε να ταξιδέψει από τον Ατλαντικό στον Μισισιπή στα κλαδιά ενός μεγάλου δάσους γεμάτου λευκή πεύκη, βελανιδιά, κώνειο και άλλα είδη χωρίς να αγγίζει το έδαφος. Τα γηραιότερα από αυτά τα δέντρα ήταν, και είναι, εκατοντάδων και, ίσως, ακόμη και χιλιάδων ετών και έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά σε χρόνια καιρικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Είναι οι επιζώντες και έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να έχουν τη γενετική και την επιγενετική (παραλλαγές χαρακτηριστικών που προκαλούνται από εξωτερικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες που ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τα γονίδια) που τους επιτρέπουν να ευδοκιμήσουν στο σημερινό και μελλοντικό μας κλίμα. Επιπλέον, τα μεγάλα μακρόβια δέντρα, λόγω του τεράστιου μεγέθους και της μάζας τους παρέχουν τους καλύτερους μηχανισμούς για τον καθαρισμό του αέρα και του νερού μας και τη δέσμευση του άνθρακα.

Υπολογίζεται ότι το 98 τοις εκατό των αρχικών μας δασών της Βόρειας Αμερικής έχουν καταστραφεί και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου 2 τοις εκατό δεν προστατεύεται. Οι επιστήμονες και οι ειδικοί στην κλιματική αλλαγή συμφωνούν ότι η αποκατάσταση των φυσικών συστημάτων που διατηρούν τη γη μας υγιή είναι ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψουμε (όχι απλώς να σταματήσουμε) την κλιματική αλλαγή. Η κλωνοποίηση των γηραιότερων και μεγαλύτερων δέντρων μας είναι μια καλή ιδέα αν θέλουμε να απομακρυνθούμε από τον γκρεμό των μονοκαλλιεργειών που βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό σήμερα για τα φυτά διατροφής και τους κήπους μας.

Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος άγνωστης επιστήμης και οικολογίας που λαμβάνει χώρα σε στέγες δέντρων και στις ρίζες μεγάλων δασών. Για να καταλάβουμε αυτό που δεν ξέρουμε, πρέπει να μελετήσουμε ό,τι μας έχει απομείνει και να σώσουμε ό,τι μπορούμε.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, τα έργα κλωνοποίησης παλαιών σεκόγιας δεν ήταν επιτυχή και η επικρατούσα πεποίθηση στην επιστημονική κοινότητα ήταν ότι όσο μεγαλύτερο γερνούσε το δέντρο, τόσο λιγότερο πιθανό θα ήταν να δημιουργηθεί ένας επιτυχημένος κλώνος. Ο David Milarch παρομοιάζει την πρόκληση με μια 100χρονη γυναίκα που προσπαθεί να μείνει έγκυος και να αποκτήσει ένα τελειόμηνο υγιές μωρό.

Οπλισμένος με απόλυτη αποφασιστικότητα και χωρίς αίσθηση της στάσης «δεν μπορώ να κάνω», ο David Milarch έχει πειραματιστεί και έχει χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών για να πείσει γενετικά πανομοιότυπα δενδρύλλια από μερικά από τα παλαιότερα δέντρα στον πλανήτη. Αρχειοθετεί και ξαναφυτεύει αυτά τα δέντρα και διασφαλίζει ότι η γενετική τους επικονίαση διασταυρώνεται με τα υπάρχοντα δέντρα μας και ζει μέσα στα νεότερα δέντρα στο οικοσύστημά μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ

«Ο άνθρωπος που φύτεψε δέντρα, μια ιστορία για χαμένα άλση, η επιστήμη των δέντρων και ένα σχέδιο για να σωθεί ο πλανήτης» από τον Jim Robbins

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ

David Milarch, TED Talk και Μετακινώντας τους Γίγαντες

ΚΑΝΩ

Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι αν κάθε άνθρωπος που ζει σήμερα φυτεύει δύο δέντρα ετησίως, κάθε χρόνο, συγκεκριμένα, μακρόβια μεγάλα εγγενή δέντρα σκιάς, τότε η κλιματική αλλαγή θα αντιστραφεί σε 20 χρόνια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Το Archangel Ancient Tree Archive είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρειάζεται συνεχώς πόρους. Για να μάθετε περισσότερα και να βοηθήσετε στην υποστήριξη του οργανισμού επισκεφθείτε ancienttreearchive.org

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

The Disruptors: Debra Prinzing

In the Garden Με: Margaret Roach

Πώς να τοποθετήσετε και να φυτέψετε δέντρα

Στο μυαλό ενός διαταράκτη, κανένα πεδίο σπουδών, κανένα σχέδιο, καμία επιστήμη, καμία εταιρεία και κανένας αποδεκτός κανόνας δεν είναι πολύ ιερός για να αμφισβητηθεί, να βελτιωθεί ή ίσως, ακόμη και να ανατιναχτεί. Διαταράκτες σε οποιονδήποτε κλάδο είναι οι άνθρωποι των οποίων οι ιδέες αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας και που δεν φοβούνται να κάνουν μια απότομη αριστερή στροφή –όταν όλοι οι άλλοι πάνε δεξιά– για να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που ζούμε. Στον κόσμο της κηπουρικής, της ανθοκομίας, της βοτανικής, της δενδροκομίας και όλων των συναφών επαγγελμάτων που περιλαμβάνουν τον κόσμο της κηπουρικής, υπάρχουν μερικές τεράστιες ιστορίες καινοτομίας και μεταμόρφωσης που κάποια μέρα μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με τον φυσικό κόσμο. Αυτή η νέα σειρά θα σας συστήσει τους ανθρώπους που πρωτοστατούν.

Καθώς σκέφτηκα αυτή τη σειρά και σκεφτόμουν τι είδους άτομο πληροί τις προϋποθέσεις ως διαταράκτη και ποιος και πώς να μετρήσει έναν υποψήφιο για μελλοντικά χαρακτηριστικά, μερικά πράγματα ξεχώρισαν. Οι διαταράκτες δεν είναι απλώς καινοτόμοι ή βελτιστοποιητές, είναι άνθρωποι που εξετάζουν τα προβλήματα και τα λύνουν εκτός ενός υπάρχοντος πλαισίου, που σκέφτονται περισσότερα από το να κάνουν απλώς το επόμενο λογικό βήμα και των οποίων το πάθος τους οδηγεί να φέρουν επανάσταση στη σκέψη μας. Καθώς σκέφτηκα ποιον να πρωτοεμφανίσω, υπήρχε μια σαφής επιλογή. Αυτή η ιστορία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις έντυπες σελίδες του P+V το 2016.

A Life Line Of David Milarch & The Archangel Ancient Tree Project

-1960

Βοτάνισμα στη φάρμα και φυτώριο της οικογένειας Milarch σε ηλικία 10 ετών.

-1977

Παντρεύτηκε την Kerry Milarch και έχτισε ένα ξύλινο σπίτι σε οικογενειακή γη στο Copemish, MI.

-1991

Κοντά στο θάνατο εμπειρία και όραμα για τη δημιουργία αρχείου δέντρων

-1992

Ο Jared Milarch (γιος του Ντέιβιντ, ηλικίας 12 ετών) συνέλεξε το πρώτο DNA μεγάλου δέντρου

-1994

Πρώτη μεγάλη κλωνοποίηση ενός πρωταθλητή δέντρου – The Buckley Elm. Συλλέχθηκε από τους David και Jared Milarch και πολλαπλασιάστηκε από τους Schmidt’s Wholesale Tree Growers στο Όρεγκον.

-1997

Η επιτυχής κλωνοποίηση του Buckley Elm οδηγεί στην πρώτη μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη σχετικά με την κλωνοποίηση του δέντρου του Milarch.

Ο Μίλαρκ συναντά τον Τέρι Μοκ, έναν φυτώριο και υπέρμαχος των ιθαγενών φυτών και δέντρων στη Νότια Φλόριντα.

-2000

Με τη βοήθεια του Terry Mock, το The Champion Tree Project (αργότερα γνωστό ως Archangel Ancient Tree Archive) λαμβάνει χρηματοδότηση από το National Tree Trust.

-2002

Ο αρχικός Buckley Elm πέθανε από την ασθένεια Dutch Elm. Οι Milarchs, με τη βοήθεια του Dow Botanical Garden, φύτεψαν εκ νέου τους κλώνους του Buckley Elm.

Αφού φύτεψε δέντρα Red Ash μετά από αίτημα του γερουσιαστή Carl Levin σε ένα μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο, ο Milarch ενημερώθηκε ότι το National Tree Trust διαλύθηκε και η χρηματοδότησή του θα τελείωνε ένα χρόνο πρόωρα.

-2003

Ο Jared Milarch και η ομάδα του προσπάθησαν να κλωνοποιήσουν μια Methusula ηλικίας 4800 ετών, ένα πεύκο με τρίχες και το γηραιότερο γνωστό δέντρο στον κόσμο. Οι κλώνοι δεν πήραν, αλλά οι σπόροι που συγκεντρώθηκαν την ίδια στιγμή καλλιεργήθηκαν με επιτυχία. Το πεύκο μπρίστλεκον (όπως και πολλά δέντρα) αυτογονιμοποιείται, επομένως υπάρχει πιθανότητα 100 τοις εκατό γενετικής αντιστοίχισης.

-2008

Μετά από χρόνια επίμονης έλλειψης αξιόπιστης οικονομικής υποστήριξης, το έργο Champion Tree εξασφάλισε υποστήριξη από έναν προστάτη που θα επέτρεπε στον Milarch να σταματήσει να αναζητά κεφάλαια και αντ ‚αυτού να αφιερώσει πόρους στην κατασκευή εγκαταστάσεων και στην επέκταση των εργασιών διάδοσης και συλλογής.

-2009

Η μαύρη μούχλα γνωστή ως βλεννογόνος μόλυνε την αποθήκη πολλαπλασιασμού και χάθηκαν 16.000 σπορόφυτα.

-2010

Με τη βοήθεια της Diana Beresford-Kroeger (μιας Ιρλανδής βοτανολόγος, ιατρικής βιοχημικός και συγγραφέας του «Arboretum America: A Philosophy of the Forest» και άλλων βιβλίων) το έργο Champion Tree δημιουργεί μια λίστα με τα πρώτα 100 δέντρα από το παγκόσμιο δάσος έως να κλωνοποιηθεί—κάθε ένα από αυτά τα δέντρα προσδιορίζεται ως το πιο σημαντικό για το οικοσύστημα και τη ζωή και είναι απαραίτητο σε περίπτωση κλιματικής καταστροφής.

-2011

Η ομάδα του Milarch κλωνοποίησε και διέδωσε μια sequoia 3000 ετών, γνωστή ως The Waterfall Tree.

-2012

Το βιβλίο του Jim Robbins για τον David Milarch, „The Man Who Planted Trees“ εκδόθηκε από την Speigel & Gau, ένα τμήμα του Random House, αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στο Archangel Ancient Tree Archive, ο Milarch και οι γιοι του απολύθηκαν και οι Το προσωπικό των 18 μειώθηκε σε λίγα μόνο άτομα. Αργότερα μέσα στο έτος, ωστόσο, ένας ανώνυμος δωρητής έδωσε στον Αρχάγγελο αρκετά χρήματα για να κρατήσει τον οργανισμό στη ζωή για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

-2014

Το Eden Project στην Κορνουάλη της Αγγλίας, με επικεφαλής τον Tim Smit, άρχισε να σχεδιάζει μαζί με τον Archangel για τη φύτευση παλαιών κόκκινων ξύλων από το κούτσουρο Fieldbrook στην Αγγλία, καθώς και ένα άλλο αρχαίο έργο αποκατάστασης δασών στην Ιρλανδία.

-2015

Ο πρωταθλητής καθενός από τα 826 είδη δέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες κλωνοποιείται. Και ο Αρχάγγελος αρχίζει να συνεργάζεται με πέντε νέες χώρες σε μια προσπάθεια να κλωνοποιήσει, να φυτέψει και να βοηθήσει στη δημιουργία εγκαταστάσεων για να συνεχιστεί η διάσωση της γενετικής των δέντρων σε όλο τον κόσμο.

-Πηγαίνοντας μπροστά

Το Archangel Ancient Tree Archive συνεχίζει να λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί με τους διαθέσιμους πόρους. Ο Milarch εκτιμά ότι έχουν περίπου το 30 τοις εκατό της χρηματοδότησης που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, αλλά συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να προωθήσουν έργα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τα δικαιώματα της ταινίας για την ιστορία του David Milarch έχουν πουληθεί και η συγκέντρωση χρημάτων για μια ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του και το Archangel Ancient Tree Project βρίσκεται σε εξέλιξη.

David Milarch - Ο άνθρωπος που φύτεψε δέντρα φωτογραφία από τον Don McCullough

Εικόνες: Don McCullough και Sara Hoover / Δημόσιο Ραδιόφωνο Interlochen

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar