Sve što trebate znati o marketingu putem e-pošte

0
Sve što trebate znati o marketingu putem e-pošte

Uvod

Marketing putem e-pošte postoji već dugo vremena i ostaje jedna od najučinkovitijih metoda marketinga i komunikacije s vašim potencijalnim klijentima i pretvaranja u lojalne kupce u usporedbi s drugim dostupnim marketinškim kanalima.

Bez obzira na porast i popularnost društvenih medija, e-mail marketing ostaje najučinkovitija metoda generiranja potencijalnih klijenata, njegovanja i povećanja lojalnosti kupaca. Sve dok ti provjeriti adrese e-pošte na vašem popisu e-pošte kako biste ograničili stope napuštanja e-pošte i povećali isporučivost, zajamčeno je da ćete vidjeti povećanje ugleda vašeg pošiljatelja i učinkovitosti vaših e-poruka.

Barem, 99% kupaca svaki dan provjeravajte njihovu e-poštu u usporedbi s drugim komunikacijskim kanalima što ga čini najboljim komunikacijskim kanalom. E-poruke se također bolje pretvaraju, s obzirom na to da e-mail marketing ima povrat ulaganja od 4400%, a samo da bismo pokazali da marketing e-pošte generira više konverzija, vrijednost narudžbe e-poruka u prosjeku je 3x veći od druge komunikacijske kanale poput društvenih medija. E-poruke su 40 puta učinkovitije od kombinacije Twittera i Facebooka u generiranju potencijalnih klijenata.

Automatizacija vašeg e-maila ima potencijal angažiranja mnogih kupaca, povećanja učinkovitosti vašeg poslovanja, pa čak i uštede dragocjenog vremena što će pomoći rastu prodaje i prihoda.

Što je e-mail marketing?

E-mail marketing je korištenje e-pošte za promociju robne marke ili proizvoda ili usluga. Kada se netko prijavi putem obrasca za prijavu na vašoj web stranici, šaljete mu e-poruke koje su relevantne za poziciju vašeg vodećeg klijenta na putu prema potrošačkoj vrijednosti. E-poruke s personaliziranim naslovom imaju a 26% povećanje otvorenih stopa a prema Experianu, e-poruke s emojijima u retku predmeta imaju 56% više otvorenih postotaka od tekstualnih redaka predmeta.

Savjeti za stvaranje e-pošte

Razvijte predložak e-pošte

Kada razmišljate o marketingu e-pošte, dizajn vašeg predloška e-pošte može odrediti odnos koji će postojati između vas i vaših kupaca. 65% vaših primatelja voljeli bi pročitati lijepo dizajniranu e-poštu, dok bi oko 80% čak poslalo vašu e-poštu u smeće ako se vaša e-pošta ne čini sjajnom na njihovom uređaju.

Posjedovanje predloška e-pošte također će vam pomoći uštedjeti puno vremena jednostavnim integracijom vaše e-pošte u već testirani, odobreni i učinkovito dizajnirani predložak e-pošte koji se može koristiti za svaku novu kampanju.

Personalizirajte svoj sadržaj

Personalizirani sadržaji uvijek su izvanredni u pristigloj pošti kao potpuno relevantan sadržaj e-pošte po mjeri. Personalizirani sadržaj e-pošte poboljšava iskustvo korisnika s vašom robnom markom tako što im šalje relevantan sadržaj kada je to potrebno. Personalizirani sadržaj također povećava mogućnost da će se kliknuti na vašu e-poštu, što će povećati angažmane na vašoj web stranici i veću prodaju.

Zapravo, 66% marketera koji personaliziraju svoj sadržaj doživljavaju 6 puta povećanje stope transakcija. Prema Statisti, stopa otvorenosti za e-poštu s personaliziranim sadržajem je 18,8%, za razliku od 13,1% za standardne sadržaje e-pošte bez personalizacije.

Segmentirajte svoj popis

Važno je segmentirati svoj popis e-pošte kako biste povećali učinkovitost vaših email kampanja jer će se vaši bilteni više usredotočiti na interese vaših pretplatnika. Što je sadržaj vaše e-pošte relevantniji za interese vaših čitatelja, to će se više baviti njima. Stoga možete povećati relevantnost svoje e-pošte tako da podijelite popis na temelju određene publike.

Segmentiranje vašeg popisa e-pošte također vam može pomoći da odredite pravu količinu e-pošte za slanje jer vas slanje previše ili premalo e-pošte može uplašiti ili propustiti prilike koje bi mogle uključiti vaš popis i generirati prodaju. Segmentacija e-pošte pomaže povećati vaš marketinški povrat ulaganja i gura vašu publiku dalje niz tok. Svoj popis e-pošte možete segmentirati na temelju razine angažmana, povijesti kupnje, lokacije, aktivnosti na web-lokaciji i mjernih podataka e-pošte.

A/B testirajte svoj sadržaj

Testiranje vaše e-pošte uključuje slanje varijacija e-pošte određenom podskupu vaših pretplatnika kako bi se utvrdila varijacija sadržaja vaše e-pošte koja će generirati najbolje rezultate. Osnovni primjer je slanje određene vrste predmeta na testiranje koja generira veću stopu otvaranja. Drugi testovi mogli bi uključivati ​​učinkovitost druge vrste predložaka e-pošte

A/B testiranje vašeg sadržaja e-pošte izvrsna je metoda za povećanje klikanja i stope otvaranja vaših e-poruka. Prema HubSpotu, nakon izvođenja testa o utjecaju personaliziranog imena pošiljatelja, otkrili su povećanje od 0,53% u stopi otvaranja i 0,23% u stopi klikanja.

Možete koristiti marketinške alate e-pošte za izvođenje testova bilo kojeg područja vaše kampanje e-pošte kao što su predmeti, duljina e-pošte, sadržaj e-pošte, slike, vizualni elementi, ton, gumb poziva na akciju, gumb u odnosu na tekst itd.

Odredite i prilagodite KPI-jeve svoje e-pošte

Postoje četiri kritična elementa koja treba identificirati kada se utvrđuje koliko je učinkovita vaša kampanja e-pošte.

Otvorena stopa

Ovo je postotak ljudi koji otvore vašu e-poštu kada dođu do svoje pristigle pošte.

Klikovni postotak

CTR je postotak pojedinaca koji kliknu na vaše veze i gumbe poziva na radnju.

Isporučivost

Ovo je stopa kojom e-poruke stižu u pristiglu poštu određenih pretplatnika.

Otkazivanje pretplate

Ovo je broj pojedinaca koji se odjavljuju s vašeg popisa e-pošte nakon što su primili vašu e-poštu.

Uz A/B testiranje svakog od ovih KPI-ja, lako možete napraviti izmjene i podešavanja koja će poboljšati učinkovitost vaše kampanje e-pošte.

Završne misli

Iako postoji mnogo drugih savjeta koji se mogu koristiti za poboljšanje učinkovitosti vašeg e-maila, najvažniji savjet je imati na umu da su vaši pretplatnici voljeli biti tretirani kao ljudi. Ovaj savjet vam može pomoći da postignete potreban uspjeh u svakom aspektu vaše kopije e-pošte prilikom pisanja naslova, u vašim vodećim magnetima i automatskim odgovorima.

Također, nemojte zaboraviti pružiti vrijedan sadržaj koji će zaokupiti vaše pretplatnike i oni će se uvijek veseliti Vašem odgovoru i otvaranju Vaše e-pošte.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar