Što možete učiniti sa diplomom građevinskog inženjera?

6

Građevinarstvo je stručna praksa projektiranja i razvoja infrastrukturnih projekata. Građevinarstvo je inherentno interdisciplinarno područje. Studenti često biraju kolegije iz povezanih područja primjene, kao što su računarstvo, primijenjena matematika, urbano i regionalno planiranje, ekonomija, kemija i menadžment. Tijekom njihovog građevinska škola programa, smjerovi građevinarstva uče holistički pristup rješavanju problema.

Građevinski inženjeri se bave projektiranjem, izgradnjom i održavanjem ljudskih proizvoda i konstrukcija. To može uključivati ​​ceste, mostove, kanale, brane, zgrade i više od malih/lokalnih razmjera do velikih projekata. Građevinski inženjeri imaju jedinstvenu priliku stvoriti strukture koje im omogućuju da ostave svoj trag na planeti.

Robusna građevinska škola obično naglašava praktičnu upotrebu geometrije, trigonometrije i računa u kombinaciji s fizikom, znanošću o materijalima i kemijom. Online programi građevinskih škola u građevinarstvu, prvenstveno dostupni na magistarskoj razini, omogućuju iskusnim studentima i stručnjacima da nauče naprednu teoriju. Spajanjem kreativne upotrebe matematike i znanosti s psihološkim razumijevanjem potreba građana, budući građevinski inženjeri mogu nastaviti s pomakom u dizajnu i učinkovitosti. Obično student završi ovaj kurikulum u roku od četiri do 5 godina. Većina početnih inženjerskih poslova zahtijeva diplomu.

Građevinski inženjeri mogu pronaći mogućnosti u različitim područjima, uključujući energetiku (projektiranje naftnih platformi ili vjetroelektrana), mostove, geotehniku ​​(izrada planova za ispitivanje tla) i okoliš (stvaranje sustava za sanaciju onečišćenja). Mnogi građevinski inženjeri provode vrijeme na otvorenom na gradilištima kako bi nadzirali rad na gradilištu.

Građevinske inženjere zapošljavaju prvenstveno vladini odjeli, komunalna poduzeća, arhitektonske tvrtke, građevinari i inženjerske tvrtke. Dostupne su i mogućnosti karijere u obrazovanju i savjetovanju. Građevinarstvo je daleko od vašeg prosječnog radnog mjesta.

Građevinski inženjeri se često doživljavaju kao majstori jer moraju posjedovati pravo inženjersko znanje. Oni su u prizemlju različitih projekata poput nebodera, željeznica i stadiona.

Budući da čak i prvi jednostavan projekt zahtijeva tisuće izbora, što će imati mnogo nepoznatih implikacija, inženjer mora imati pozadinu kako bi potvrdio da će projekt biti zdrav, operativan i otporan. I javni i privatni sektor imaju mogućnosti za građevinske inženjere.

Građevinarstvo je industrija koja se mijenja i oblikuje u stvarni svijet. Građevinski inženjeri rade na poslovima koji se bave bilo kojim od gore spomenutih područja, uključujući najnovije sektore zaštite okoliša kako bi pomogli ponuditi moderna rješenja za globalne probleme poput onečišćenja i vodnog sustava.

Građevinski inženjeri su ključni tijekom hitnih situacija kao što su suše ili prirodne katastrofe. Imaju vještine i vještine potrebne za obnovu infrastrukture zajednice. Građevinski inženjeri mogu obratiti iznimnu pozornost na detalje, dok u isto vrijeme razumiju „širu sliku“. Međutim, također moraju uspostaviti ravnotežu kako bi bili osjetljivi na lokalne i ekološke izazove, čak i na potrebe različitih sudionika u građevinskim projektima.

Prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku rada, građevinski inženjeri zarađuju srednju godišnju plaću od 82.220 dolara. Predviđanja su za prosječni rast od 8 posto između 2014. i 2024. Obično je potrebna diploma prvostupnika građevinarstva, a mnogi inženjeri građevinarstva stječu diplome i licencu za napredovanje na više pozicije.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar