Što je Coworking prostor i koje prednosti nudi?

0
Što je Coworking prostor i koje prednosti nudi?

Prema Global Coworking Growth Study, oko 40.000 coworking prostori će biti u cijelom svijetu do 2024. Ova brojka ukazuje na povećanje od više od 100% u odnosu na 2020. Tada je u funkciji bilo manje od 20.000 centara.

U sljedeće tri godine također se očekuje porast broja korisnika ovih prostora. U kolovozu 2021. u coworking prostorima radilo je oko 1,9 milijuna radnika, a procjenjuje se da će do 2024. brojka premašiti pet milijuna.

Ove statistike pokazuju jasno povećanje popularnosti alternativnih radnih prostora u odnosu na konvencionalne urede. Istovremeno, možemo vidjeti da se modaliteti rada brzo mijenjaju. I moraju postojati usluge i prostori koji se prilagođavaju rastućoj potražnji za tim potrebama. Coworking prostori su rješenje za ovu situaciju.

Što je coworking prostor?

Tradicionalni uredi neće u potpunosti nestati u kratkom roku. Ipak, morat će suživjeti s novim radnim okruženjima s drugačijim karakteristikama. Coworking prostor je zajedničko radno mjesto na zahtjev koje je bolje prilagođeno modernom, dinamičnom stilu rada. To je alternativni prostor za radnike bez ureda, mjesto koje nudi sve usluge za njih.

Koji je najbolji coworking prostor u Italiji?

Najbolji coworking prostor u Italiji je Guava. Ovaj coworking Milan prostor se nalazi na centralnoj poziciji lako dostupan javnim prijevozom, otvoren je svaki dan od 9 do 19 sati i nudi tri vrste usluga.

Iznajmljivanje stolova za coworking

Glavna usluga koju nudi Guava je najam ureda po satu. Svaki radnik ima individualno, sigurno i dezinficirano radno mjesto. Opremljen je stolom i ergonomskom stolicom. Uz to, najam uključuje i brzi pristup internetu, tako da se klijent može spojiti s bilo kojeg uređaja.

Najam sobe za sastanke

Guava ima veliku i potpuno opremljenu sobu za sastanke. Ovaj zajednički prostor opremljen je za konferencije, tečajeve obuke, intervjue za zapošljavanje i korporativna događanja.

Ustav legalnog prebivališta

Guava svojim klijentima daje mogućnost uspostavljanja legalnog prebivališta u svojim uredima. Tvrtka omogućuje radnicima i poštanski pretinac za primanje narudžbi, pa ne daju kućne adrese.

Kome koristi rad u coworking prostoru?

Sve vrste radnika mogu imati koristi od rada u coworking prostoru. Međutim, neki specifični profili poslova imaju više prednosti u ovoj vrsti posla.

Poduzetnici, slobodni profesionalci i oni koji obavljaju kreativne zadatke mogu imati više koristi od coworkinga. Na organizacijskoj razini, coworking će najvjerojatnije koristiti startupi, tvrtke s ograničenim budžetom i tvrtke u procesu preseljenja.

Koje su prednosti rada u coworking prostoru?

Korištenje coworking prostora ima nekoliko prednosti. Jedna od najvažnijih je mogućnost projektiranja profesionalnije slike, uspostavljanje kontakata i stvaranje mreže. Na tim mjestima stvaraju se odnosi s novim dobavljačima, potencijalnim klijentima i mogućim strateškim saveznicima za poslovanje.

Još jedna prednost coworkinga je povećanje produktivnosti. Radnici se stimuliraju gledanjem napretka drugih. Također stječu veću predanost vlastitim projektima kada ih dijele s drugima. Stoga im se povećava ekstrinzična i intrinzična motivacija i brže postižu svoje ciljeve. Oni mogu poboljšati svoj tijek rada.

Konačno, rad u coworking prostoru je značajna ušteda novca i vremena. Najam radne stanice u coworking prostoru puno je jeftiniji od najma konvencionalne uredske lokacije.

Konačni iznos koji se plaća uključuje korištenje namještaja i troškove kao što su struja, voda, plin i internet. Stoga nije potrebno kupovati nikakav namještaj niti posebno plaćati sve te usluge.

Većina coworking prostora nudi i druge pogodnosti: kafeterija, besplatan tisak i dostavu papirnatih materijala. Na kraju mjeseca ove pogodnosti imaju značajan i pozitivan učinak na proračun.

Kako odabrati savršeni coworking prostor?

Coworking prostora ima mnogo, ali ne nude svi kvalitetnu uslugu. Iz tog razloga, da biste pronašli savršeni coworking prostor, prvi korak je temeljito pretražiti internet i pitati svoje kontakte za preporuke.

Svi coworking prostori su različiti, a svaki radnik ima svoje potrebe. Stoga, osim što osigurava da mjesto ima dobru reputaciju, trebali biste provjeriti je li okruženje pravo za vas.

Na primjer, oglašivač će vjerojatno uživati ​​u radu na otvorenom prostoru s dugim stolovima za razmjenu ideja s drugim kreativcima. S druge strane, računovođa će vjerojatno preferirati coworking prostor u kojem su pojedini radni prostori dobro razgraničeni i postoji tišina kako bi se bolje koncentrirali.

Zbog toga, trebali biste raditi u coworkingu koji ste odabrali nekoliko dana prije nego što zaposlite opsežno članstvo. Taj će test biti dovoljan da provjerite osjećate li se tamo doista ugodno i je li okruženje kompatibilno s vrstom posla koji radite.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar