Saznajte kako scraping posao može riješiti vaše probleme s ljudskim resursima

0
Saznajte kako scraping posao može riješiti vaše probleme s ljudskim resursima

Dobavljanje pojedinosti o slobodnim poslovima s milijuna web-mjesta tvrtki dostupnih na različitim lokacijama nije dostupno. Kao stručnjaci za ljudske resurse, trebate struganje posla rješenja koja će vam uštedjeti vrijeme, novac i, u isto vrijeme, odraditi izvrstan posao. Scraping posla omogućuje vam da dobijete pojedinosti o poslu s web-mjesta, uštedite vrijeme i novac.


Što je struganje posla?

Scraping poslova uključuje proces automatskog izdvajanja podataka o poslu s cijelog weba na jedno mjesto u formatu koji odgovara vašim namjerama za podatke. Scraping posla je više-manje sličan web scrapingu. Primarna razlika je u tome što scraping posao uključuje vađenje podataka o poslu. Nasuprot tome, struganje weba može uključivati ​​sve podatke na webu.

Industrija ljudskih resursa prolazi kroz ogromne transformacije, a primarni problem koji treba riješiti ostaje neriješen. Pronalaženje savršenog pristajanja za upražnjeno mjesto obično je zastrašujući zadatak. Međutim, struganje posla radi složen posao za vas. Možete se osloniti na tehnologiju grebanja posla kako biste riješili svoje probleme s ljudskim resursima bez puno borbe.

Je li scraping legalno?

Skraćivanje posla bez pristanka je protuzakonito. Općenito, grebanje bilo kakvih online dostupnih podataka koji pripadaju intelektualnom vlasništvu pojedinca ili poslovnog intelektualnog vlasništva zabranjeno je zakonom. Vlasnici oglasa za posao imaju potpuno vlasništvo i kontrolu nad korištenjem i reprodukcijom web sadržaja. Stoga strugači moraju dobiti isključivu suglasnost vlasnika za izdvajanje dostupnih podataka o poslu.

Prema zakonskim odredbama, niti jedna agencija ne može oglašavati radno mjesto bez dopuštenja poslodavca. To znači da će se svaki čin skraćivanja smatrati nezakonitim, osim ako strugač posla nije dobio ovlaštenje od poslodavca za grebanje pojedinosti o poslu. Dozvola se možda neće dati jer je posao već oglašen na glavnoj web stranici tvrtke.

Koje su prednosti traženja posla za regrutere?

Postoje tisuće stranica za zapošljavanje na raznim mjestima; na primjer, Sjedinjene Države imaju preko četrdeset tisuća stranica za zapošljavanje. Ručno dobivanje relevantnih podataka sa svih ovih stranica je glomazno i ​​zahtijeva puno vremena i resursa. Međutim, scraping posao dolazi s raznim prednostima koje stručnjaci za ljudske resurse mogu smatrati smislenim. Oni uključuju:

Smanjenje vremena utrošenog na ručno vađenje podataka kandidata za posao

Ručno vađenje podataka kandidata oduzima puno vremena i neće dopustiti timu ljudskih resursa da prikupi dovoljno podataka za njihovu upotrebu. Ipak, scraping vam omogućuje da prikupite dovoljno podataka u kraćem razdoblju kada slijedite ispravne smjernice.

Smanjenje troškova unajmljivanja tima za pronalaženje relevantnih podataka

Ručno dobivanje podataka s više lokacija zahtijevat će ogromnu radnu snagu koju tvrtka ili tvrtka na kraju moraju platiti. Scraping posao zahtijeva samo jednu osobu koja razumije cijeli proces, a tvrtka bi dohvatiti sve relevantne informacije.

Pružanje ažuriranih podataka o oglasima za posao

Kada tvrtka ugovori više ljudi za dobivanje potrebnih pojedinosti o poslu s weba, može potrajati neko vrijeme za prikupljanje svih podataka. Kako vrijeme prolazi, neke se informacije mogu ažurirati, čime se prethodno prikupljene informacije čine beskorisnima. Nasuprot tome, scraping vam daje trenutne informacije o tražiteljima posla.

Omogućite donošenje odluka na temelju podataka tijekom procesa zapošljavanja

Odluke o ljudskim potencijalima obično su vrlo kritične i ne moraju se donositi pod pretpostavkom zbog njihove osjetljivosti. Donosili biste odluke na temelju podataka s raznih stranica, izbjegavajući tako slijepe odluke. Što je najvažnije, izvukli biste točne informacije s interneta.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar