Savjeti i trikovi za postizanje izvrsnih ocjena na ispitu iz matematike

6
Savjeti i trikovi za postizanje izvrsnih ocjena na ispitu iz matematike

Matematika je jedan od predmeta koji učenici lako mogu postići više bodova na ispitima na ploči. Za postizanje izvrsnih ocjena potrebna je inteligentna metodologija. Redovnom vježbom i konceptualnim znanjem, te uz pomoć nekih računskih trikova, lako možete postići bodove. Ali, morate biti jasni s idejama. Uvježbavanje većeg broja zadataka pomaže u proširenju točnosti pisanja odgovarajućeg rješenja problema. Ovdje je dio bitnih savjeta i trikova kako biste nastojali izraditi papir za ocjenjivanje matematičke ploče.

U potpunosti razumjeti nastavni plan i program

Slijedite nastavni plan i program i težinu dodijeljenu za svaki odjeljak. Slijedite knjige nastavnog plana i programa. Ako primijetite da se učenici s visokim ocjenama dosljedno pridržavaju udžbenika i koriste Matematički trikovi riješiti problem. Većina problema postavljena je iz zadatka vježbe, koji je dan na kraju svakog poglavlja. Pripremite se više s tim pitanjima.

Zapamtite matematičke formule i teoreme

Znamo da je matematika puna formula i teorema. Svaki je koncept u matematici snažno povezan s drugom idejom. Učenje teorema u različitim poglavljima pomaže razumjeti evoluciju koncepta. Formule iz raznih koncepata kao što su algebra, geometrija, trigonometrija, račun pomažu u brzom rješavanju problema.

Učinkovito iskoristite vrijeme

Prije nego što napišete odgovarajuće odgovore, prvo što trebate učiniti je pročitati i podijeliti papir s pitanjima, da li se koja pitanja postavljaju i koliko bodova je dodijeljeno za problem. Na temelju dodijeljenih bodova, odgovor treba dati precizno i ​​točno. Učinkovito iskoristite vrijeme da pročitate upitnik i počnete raditi na problemima.

Organizirajte pitanja za pokušaj

Nakon što ste prošli kroz probleme u dodijeljenom vremenu, kategorizirajte pitanja kao što su jednostavna, umjerena i teška. Nikada se nemojte zamarati teškim pitanjima. Nemojte trošiti vrijeme na rješavanje najtežih pitanja na početku. To automatski utječe na uspješnost pisanja odgovora. Dakle, uvijek počnite s problemom koji potpuno poznajete. Nakon što dovršite jednostavne probleme, prijeđite na medij i na kraju prijeđite na najteže pitanje za rješavanje.

Točnost i upravljanje vremenom

Upravljanje vremenom jedan je od kritičnih čimbenika u ispitivanju odbora. Učenici su u većini slučajeva skloni odgovoriti na sva pitanja, ali mogu propustiti neke probleme zbog nedostatka vremena. Da biste to izbjegli, mnogi trikovi poput trikovi za množenje, pravila djeljivosti itd. igraju veliku ulogu. Ne preskačite nijedan korak u problemima, jer svaki korak može nositi oznaku.

Odgovor Prezentacija

Prezentacija otopine treba biti uredna i čista. Istaknite formule i rješenja za postizanje dobrih ocjena. Koristite interpunkcijske znakove, pravilan razmak, margine, itd.. Nakon što predstavite sva rješenja u listu za odgovore, počnite revidirati list za odgovore. Jer ste možda u žurbi pogriješili. Ispravite pogreške i dajte relevantne odgovore.

Pretplatite se na BYJU-ov YouTube kanal kako biste dobili više zanimljivih savjeta i trikova za postizanje dobrih ocjena na ispitu.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar