Pokretanje vlastitog online poslovanja s nakitom

13
Pokretanje vlastitog online poslovanja s nakitom
Općenito

10.06.2021

Toliko je važno ispuniti svijet ljepotom i moći je pronaći u sitnicama. Takve male stvari poput nakita mogu vas razveseliti, ukrasiti rutinu života i ugoditi vašoj voljenoj osobi. Tijekom stoljeća, nakit je bio najpopularniji dodatak i jedan od najboljih načina samoizražavanja. Stoga, ako osjećate da ste spremni pridružiti se svijetu nakita, odlična opcija za vas bi bila pokretanje vlastitog posla.

Zbog nedavnih događaja u svijetu, razumno je odabrati online obrazac za svoje poslovanje. Online tijek rada daje potrebnu mogućnost pružanja poslova bilo kada i bilo gdje; dakle, ne ovisite o uvjetima karantene. Osim toga, štedite novac jer ne morate zadržati veliki broj zaposlenih i iznajmiti smještaj. Nadalje, internetska kupnja svojom praktičnošću i brzinom privlači sve više ljudi diljem svijeta.

Potrebno je razraditi strategiju kada se odlučite pokrenuti online posao s nakitom. Stranica https://agilie.com/en/blog/jewelry-business-online-how-to-start pomoći će vam da se nosite s tim.

Kako započeti

Postoje neki obvezni koraci koje trebate slijediti da biste pokrenuli posao s nakitom:

 • Upoznajte se sa značajkama nakita. Morate biti sigurni da želite raditi u tom smjeru. Bilo bi korisno istražiti proces stvaranja nakita i pročitati o iskustvima drugih online zlatarnica poput World Jewels, Avianne ili Madewell.
 • Napravite istraživanje tržišta. Bitno je istražiti razinu konkurencije na tržištu kako biste dobili mogućnost stvaranja originalnog poslovanja. Osim toga, morate definirati osnovne zahtjeve tržišta.
 • Odaberite nišu. Postoji veliki izbor vrsta nakita; stoga biste trebali odabrati koja će vam vrsta biti prioritet. Bilo bi pametno započeti s jednom nišom da ne raspršite pažnju:
  • Bižuterija
  • Ručno izrađeni pribor
  • Nakit srednje klase
 • Odredite svoju ciljanu publiku. Potrebno je znati tko su vaši potencijalni kupci i otkriti njihove zahtjeve, preferencije i želje. Ove informacije će vam pomoći da shvatite kakav nakit i u kojem iznosu trebate ponuditi za primanje novca. Za uspješnu reklamnu kampanju treba uzeti u obzir cjenovni segment i osnovni dizajn svojih proizvoda (klasični stil, vintage, moderni oblici itd.).
 • Razviti web stranicu. Razradite privlačan dizajn i nosite jednostavan izbornik i strukturu stranice. Bolje je angažirati IT stručnjake s gotovim rješenjima (HTML kod, kvalitetan sadržaj, navigacija web stranicama, SEO). Internetska zlatarnica klijentima bi trebala dati informacije o:
  • prikupljanje robe
  • cijene
  • partneri
  • promocije
  • kontakti

Koji poslovni model e-trgovine odabrati

Postoji raznolikost različitih poslovnih modela za vašu zlatarnu. Trebali biste razmotriti sve svoje interese i očekivanja od ovog posla i odabrati najprikladniji model s popisa:

 • Proizvodnja vlastite robe. Izrada nakita zahtijeva puno vremena i financija. Osim toga, potrebno je pronaći pouzdane i profesionalne majstore koji mogu izraditi vašu robu. Međutim, svaki trud će biti opravdan stvaranjem jedinstvenog pribora. Štoviše, dobit ćete mogućnost realizacije vlastitih ideja.
 • Model suradnje. Možete surađivati ​​s proizvođačima nakita i drugim trgovinama. Ovaj model vas oslobađa svih proizvodnih poteškoća i osigurava dodatnu podršku. Ipak, nećete biti neovisni u svom poslovanju i nećete moći regulirati razinu kvalitete proizvoda.
 • Dropshipping. Ovaj model je jedan od najprikladnijih na tržištu e-trgovine zbog svoje jednostavnosti. Osim toga, ne zahtijeva velika ulaganja. Zapravo, postajete posrednik između kupca i prodavača. Međutim, ovaj model ne pretpostavlja posjedovanje vlastite trgovine. Dropshipping je prije pomoć drugim trgovinama i proizvođačima.

Kada pokrećete online posao s nakitom, obratite pozornost na razradu strategije. Poslovni plan je najvažniji u prvim fazama svakog poslovanja. Naravno, pronađite one koji misle da sve poslovne poteškoće pretočite u avanture.


Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar