Nemojte ovo raditi dok pripremate GA u CGL nastavnom planu i programu!

8

Nemojte ovo raditi dok pripremate GA u CGL nastavnom planu i programu!

Komisija za odabir osoblja objavila je termine ispita za SSC CGL Tier-II 2019. koji je zakazan od 14. listopada 2020. godine. U ovom trenutku važno je da se kandidati pripreme na takav način da mogu točno odgovoriti na maksimalan broj pitanja i dobiti više ocjena na ispitu.

Stoga će ovaj članak govoriti o jednom takvom dijelu koji ima najviše bodova, oduzima manje vremena i šanse za negativnu ocjenu također su spojene u ovom dijelu. Da, govorimo o odjeljku opće svijesti koji je pokriven u SSC-u CGL nastavni plan.

Odjeljak Opće znanje ili Opća svijest smatra se jednim od odjeljaka s visokim bodovanjem ne samo na SSC CGL ispitu nego i na svakom natjecateljskom ispitu. Cilj ovog odjeljka je provjeriti znanje i svijest kandidata o događajima u i oko svijeta. Stoga je imperativ da se kandidati dobro pripreme za ovu sekciju kako bi na SSC CGL ispitu izašli sjajno.

Imajući to na umu, usporedili smo a popis ne činiti u pripremi odjeljka GA dok se bavi SSC CGL nastavnim planom.

  1. Općenita je tendencija kandidata da ignoriraju pripremu odjeljka opće svijesti na početku pripreme za ispit – umjesto toga, kandidati bi trebali početi pripremati bilješke za odjeljak GA znatno unaprijed i krenuti dalje paralelno s drugim odjeljcima.
  2. Dok počinju s pripremom opće svijesti, kandidati se uglavnom usredotočuju na dio o tekućim poslovima, a ostali dijelovi odjeljka opće svijesti su izostavljeni – svim dijelovima treba dati jednaku važnost.
  3. Odnos o aktualnostima ili Statični GK je veći na SSC CGl ispitu – ništa kao takvo, svi dijelovi odjeljka Opće svijesti, tj. Statični GK, Aktualni poslovi, Opća znanost i Razno koji pokriva (Nacionalne sheme važnih dana, nazivi knjiga i autori, Računala, logička analiza itd. važni su s ispitne točke gledišta.
  4. Pitanja koja su jednom postavljena u odjeljku opće svijesti ne ponavljaju se u sljedećim godinama – savjetuje se da kandidati uvijek prođu radove iz prethodne godine za referencu jer se pitanja mnogo puta ponavljaju na ispitu.
  5. Gledanje kanala s vijestima je gubljenje vremena kada se sve daje u novinama i časopisima – stvari koje vidite ostaju na umu dulje od onih koje čitate. Također, veliki dio ažuriranja pokriva se u kratkom vremenskom razdoblju kada gledate kanale vijesti nego dok čitate.

Opća svijest čini 25% ukupnog rezultata na SSC CGL ispitu. Postoji 25 od 100 pitanja za odjeljak općeg znanja i nosi 50 od ukupno 200 bodova. Dakle, za zaključavanje visokih rezultata SSC CGL rezultat, budite u tijeku, marljivo se pripremajte i mudro rješavajte pitanja na ispitu. Ne morate pamtiti pravila ili formulu da biste bili u Odjelu za opću svijest.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar