Najbolje tajne čišćenja tepiha koje morate slijediti kod kuće

10
Najbolje tajne čišćenja tepiha koje morate slijediti kod kuće

Unatoč vašim najboljim pokušajima čišćenja, vaši će tepisi postupno postati žrtve prolivene hrane i pića, ozljeda i svega što se nalazi na dnu vaših cipela. Procijenite ovih 5 načina na koje profesionalci rješavaju probleme i održavaju tepise svježim.

Nikada nemojte vlažiti Mrlju!

Najčešća pogreška koju ljudi rade kada rade s mrljom je da je trljaju. Profesionalni Čišćenje tepiha navedite da je to najgora stvar koju možete učiniti jer će prljavštinu uvući duboko u vlakna tepiha.

Nedvojbeno je to trenutna reakcija zbog straha, ali prva stvar koju biste trebali učiniti je upijajući upijajući papirnati ubrus ili salvetu, uz blagi pritisak.

Održavajte osnovne stvari za čišćenje pri ruci

Profesionalci nas savjetuju da te vitalne stvari uvijek budu dostupne u vašoj kući:

Club soda: dobra za uklanjanje mrlja od vina i piva

Bijeli destilirani ocat: kombinacija octa i vode može vam pomoći da se nosite s mrljama od soka

Tekućina za pranje posuđa: U slučaju da nemate specijalizirano sredstvo za čišćenje tepiha ili niste sigurni da koristite deterdžent, napravite otopinu tople vode pomiješanu s dvije kapi tekućine za pranje posuđa.

Amonijak: Ovo je zaista jeftina, univerzalna kemikalija za čišćenje velikog broja mrlja

Vlažne maramice: koristite ih za brisanje laganih mrlja na svom tepihu

Možete pripremiti brzo DIY sredstvo za čišćenje tepiha samo s gore navedenim komponentama. Procijenite više savjeta za čišćenje tepiha.

Uklonite žvakaću gumu ledom

U slučaju da imate djecu, vjerojatno ste se već borili sa zubima žvakaće gume zalijepljenim u sve u domu, uključujući presvlake i tepihe. Da biste to eliminirali, uzmite nekoliko kockica leda i stavite ih na žvaku na najmanje 1 minutu.

Žvakaća guma će se brzo smrznuti, a to možete eliminirati tako da je sastružete s tepiha nožem za maslac ili žlicom. Možda ćete morati izrezati nekoliko maziva kako biste spasili svoj tepih, ali to neće biti vidljivo, pogotovo nakon nadolazećeg čišćenja tepiha.

Rješavanje mrlja od voska

Svi mi volimo koristiti aromatične svijeće kako bismo domu dali lijep miris. Ali nesreće se događaju i to može završiti lokvicom voska na tepihu. Idealna metoda za pranje mrlje je otopiti vosak.

Pored mrlje položite komad starog materijala i pokrenite glačalo da otopi vosak. Ubrišite čistom krpom da natopite otopljeni materijal. Ponovite sljedeće korake kako biste uklonili što više ovog voska od svijeća. Otopljeni vosak će se zalijepiti na tkaninu, a nekoliko ponavljanja će biti sasvim u redu. Samo budite sigurni da je glačalo postavljeno na najnižu temperaturu i da ne ostaje na tepihu dulje od 30 minuta.

Redovito dubinsko čišćenje

Zakažite intenzivno čišćenje tepiha najmanje dva puta godišnje. Među najvećim postupcima za dezinfekciju vašeg tepiha je ekstrakcija tople vode, široko nazvano čišćenje parom‘. Čuva vaše tepihe bez bakterija i izgleda svježe, produžavajući im životni vijek.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar