Načini rješavanja napetih situacija sa svojim zaposlenicima

0
Načini rješavanja napetih situacija sa svojim zaposlenicima

Trudite se da održite izvrstan odnos sa svojim zaposlenicima. To je delikatna granica između ostati profesionalac i biti prijateljski raspoložen. Unatoč vašim naporima da održite dobar odnos, postoje slučajevi kada vam je teško. Nećete se uvijek složiti s njima. Neki sastanci bi čak mogli završiti napetim zbog nesuglasica. Prije nego što situacija eskalira, morate učiniti neke stvari.

Nemojte izgovarati frazu „ja sam šef“

Možda ćete biti u iskušenju da potvrdite zapovjedništvo i vodstvo, ali izgovaranje fraze naglas ne pomaže. Osim toga, reći da ste vi šef je upravo razlog zašto ne biste trebali biti. Vođe su dovoljno skromne da kažu da nisu uvijek u pravu, prema HBR. Situacija će postati još stresnija ako kažete da ste šef i vaša riječ je konačna. Slušajte sve u prostoriji. Potrebna je poniznost da se kaže da su druge ideje bolje od vaših.

Dajte svima vremena da upijaju informacije

Postoje slučajevi kada ste samo glasnik tijekom rasprave. Ostali šefovi su već donijeli odluku i svi moraju slijediti. Budući da ste u upravljačkom timu, morate dostaviti poruku što jasnije možete. Ako ima oklijevanja i jakih emocija, morate slušati. Možda čak i stanete na stranu ostalih zaposlenika. Jednostavno nemaš izbora. Dobili ste samo zadatak da pošaljete poruku, tako da se ne trebate svađati. Ako su zaposlenici potpuno protiv promjena i žele pokrenuti problem, neka znaju kako to mogu učiniti. Ako želite odgovoriti na osjećaje, možete citirati ljude koji su od vas tražili da prenesete poruku. Izbjegavajte ubacivanje vlastitih predrasuda u razgovor jer će one pogoršati stvari.

Odgodite sastanak

Ako stvari postanu napete, nema potrebe nastaviti razgovor. Možete odgoditi sastanak na neko vrijeme. Okupite se svi neki drugi put. Do tada će zaposlenici imati vremena za razmišljanje o problemu. Emocije više neće bujati, a postojat će i volja za slušanjem.

Ne nosite problem kući

Užasan je osjećaj biti usred napete radne situacije. Možda nećete prestati razmišljati o tome što se dogodilo i ponijeti problem kući sa sobom. Pobrinite se da sve ostavite iza sebe. Nakon što izađete iz ureda, više se ne biste trebali osjećati loše. Čak i ako problem još nema rješenje, uvijek imate sljedeći dan da ga riješite.

Kad stignete kući, možete se lijepo istuširati i osloboditi stresa. Ako imate parni tuševi, još je bolje. Imat ćete opuštajuće iskustvo kupanja. Možete kupiti jedan online i uskoro ga instalirati kod kuće.

Nikada nemojte dopustiti da vaša obitelj osjeća da na poslu prolazite kroz puno toga. Nemojte im to iznositi. Naučite se smiriti prije nego stupite u interakciju s ljudima koje volite. Imate samo sat vremena noću. Nemojte ga koristiti da se razbjesnite zbog onoga što se dogodilo na poslu.

Schreibe einen Kommentar