Lonac za topljenje kulture hrane

4
Lonac za topljenje kulture hrane

Ako stvarno želite upoznati grad iznutra, najbolji način da to učinite je romantika njegove hrane. Dok se neka od najboljih jela mogu otkriti prateći lokalnu gužvu u neupadljivim uličicama, previše njih leži bez nadzora u dalekim kutovima bifea. Pa, istina je da Delhi voli svoju hranu. Međutim, više od toga, voli dijeljenje svoju hranu s onima koji vole sve ukusno. Dok mnoga spomenuta jela potječu iz drugih gradova, Dilwalon ki Dilli je sve o spajanju kultura – o preuzimanju najbolje i čineći ih svojima. Dakle, bez daljnjega, evo popisa najpoznatijih jela Delhija koja svakako morate isprobati!

Chole Bhature

Bez obzira želite li ukusan doručak, ručak ili jednostavan međuobrok, ovo posebno jelo možete pronaći u gotovo svakom kutku grada, pripremajući okrugle i uvijek tako ukusne bhature, svježe i vruće iz woka. Da budemo pošteni, magija leži u čoli. Od Baba Nagpal Cornera u Lajpat Nagaru do Pind Balluchija na Select City Walk-u – ako ste slučajno u blizini Saketa ili Lajpat Nagara, svakako biste trebali isprobati ovo! Bez pitanja.

Piletina s maslacem

Tko ne voli piletinu na maslacu! Povijest kaže, Kundanlal Gujral iz Moti Mahala je izumio ovo jelo i uveo ga u Delhi 1950-ih. Iako Moti Mahal više nije mjesto gdje možete kupiti piletinu s maslacem, Punjab Grill, jedan od najbolji pandžabski restorani u Delhiju, koji se nalazi na Select City Walk čini grešnu verziju. Međutim, ako stvarno želite doživjeti dhaba-stilu piletina s maslacem, morate na vrhovima prstiju na putu do Rajinder da Dhabe, koji se nalazi u enklavi Safdarjung.

Parathas

Ako imate prijatelje, kolege ili rođake koji borave u Delhiju, sve što trebate učiniti je jednostavno ih pitati o raznolikom rasponu paratha koji su im pomogli da prežive sve ove godine. Iako nas parathe, u svim svojim avatarima, čine ispunjenima, punjene parathe na redovnim štandovima uvijek su vladale i nastavit će tako. Dok zemlja vrvi brojnim Paranthe Wali GaliZbog nostalgije, morate se odlučiti za institucionalno područje Qutub, gdje je gotovo bilo koji student bi bio dovoljno gostoljubiv da vas uputi Laxman Dhaba. Nakon što dođete, morate se pobrinuti da ih isprobate Keema paratha s tanjurom Maggi (jer, zašto ne!).

Delhi je lonac za topljenje kultura diljem zemlje, a time i okusa i kuhinja. Iako u gradu postoji još puno toga za istražiti i otkriti osim navedenog, puno svježih i novih jela našlo je put u grad s dalekih obala, daleko daleko. Međutim, ova jela moraju prijeći milje prije nego što dođu na ovaj popis. Do tada, dajte priliku 3 gore navedena da upoznate grad. I vjerujte nam kada to kažemo, čeka vas ukusna vožnja!

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar