Kolika je prosječna cijena cateringa za vjenčanje?

12
Kolika je prosječna cijena cateringa za vjenčanje?

Od izvrsnog ukrasa do divljeg plesnog podija, u svadbenom slavlju ima puno toga. Morate se pobrinuti za nekoliko priprema i paziti da ne pokvare poseban dan. Osim zavjeta i dekoracije, vaš ukusni svadbeni jelovnik zahtijeva dodatnu pažnju, čega se gosti često sjete. Bez obzira radi li se o proslavi marende, otmjenom gostovanju u restoranskom stilu ili obroku od pet slijedova, oni su veliki za ugostiteljske mogućnosti. Evo raščlanjenja prosječne cijene svadbenog cateringa tako da znate što možete očekivati.

Hrana i piće zauzimaju najveći postotak u svadbenom jelovniku. Većina parova smatra da je hrana skupa stvar. 30% ili više ukupnog budžeta troši se na hranu. U prosjeku, cijene cateringa za vjenčanja kako se romantično kaže na talijanskom ili drugim riječima catering cijena vjenčanja je otprilike 970 € (ili 70 € po glavi). Međutim, cijena hrane na dan vjenčanja varira u cijeloj zemlji. Opsežno se određuje na temelju pozvanih gostiju, mjesta koje ste odabrali, kategorije proslave i izbora hrane.

Većina ugostitelja koji nude alkoholna i bezalkoholna pića dio je ovih paketa. Prosječna cijena vjenčanja u Sjedinjenim Državama je 40 €/po osobi za tanjurni obrok, uz švedski stol od 27 €. Štoviše, odabir opcije otvorenog bara diže cijene za 15 € po osobi. Trošak cateringa za vjenčanje trebao bi zbrajati napojnicu ponuđenu ugostitelju, što čini 15-20% konačne cijene.

Kada servirate obrok na bazi švedskog stola, gosti će sami poslužiti hranu, a to će vas koštati u prosjeku oko 50-100 € po osobi. Ugostiteljstvo u obiteljskom stilu može biti skupo jer će konobar posluživati ​​osoblje i biti dostupan za uslugu. To će vas koštati oko 120-150 € po osobi. Posluživanje bruncha najbolji je način da značajno smanjite svoje troškove budući da je hrana za doručak jeftina i lako dostupna.

Svi žele privesti kraju dan kriškom svadbene torte, ali koliko će vas to koštati? Procijenjeni trošak svadbene torte je 7 € po kriški. Ako očekujete 100 gostiju za vaše vjenčanje, prosječna cijena torte je 700 eura. Imajte na umu da to ne uključuje dodatne troškove za rezanje kolača, mjesto održavanja ili posluživanje, koje moraju biti 1-3 € po gostu.

Schreibe einen Kommentar