How to Forage Cornus sericea – Red Twig Dogwood κλαδιά για χειμερινή διακόσμηση

5
How to Forage Cornus sericea – Red Twig Dogwood κλαδιά για χειμερινή διακόσμηση
1389054_582064128529072_962187904_n

Είναι αργά Οκτώβριος και είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε τροφή ή να μαζέψετε τον κήπο σας για τα όμορφα κόκκινα κλαδιά του Cornus sericea. Τα κλαδιά από σκυλόξυλο Red Twig είναι η διακόσμηση των διακοπών της φύσης. Συχνά χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν στεφάνια, ρυθμίσεις και διακοσμητικά δοχείων για τις διακοπές.

Πριν από μερικά χρόνια, μερικά από τα στελέχη που αγόρασα στο εμπόριο ξεφύλλωσαν μετά από έναν ήπιο χειμώνα που πέρασα με τα κομμένα στελέχη τους γεμισμένα στο χώμα ενός εμπορευματοκιβωτίου διακοπών. Είχαν ριζώσει και μόλις τα μεταφύτευσα στον κήπο μου έχουν ευδοκιμήσει (στη συνέχεια έχω 5 μεγάλους θάμνους σκυλόξυλου στον κήπο μου!).

Με τα χρόνια από τότε, έμαθα μερικές συμβουλές για να φτιάξω τους περισσότερους από αυτούς τους θάμνους, όταν πρόκειται για τη συγκομιδή των πανέμορφων κόκκινων μίσχων τους.

Επεξεργάζεται με VSCOcam με προεπιλογή a6

Τα φύλλα πρόκειται να πέσουν από τους θάμνους εδώ στο Central MA και μόλις πέσουν, αυτή θα είναι η τέλεια στιγμή για να κόψετε τους μίσχους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε φέτος. Αυτά τα στελέχη θα είναι φρέσκα και εύπλαστα για χρήση αμέσως.

Δουλεύω με αυτούς τους loppers από το Troy-bilt όλη τη σεζόν. Αυτά ή κάτι παρόμοιο για κλάδεμα είναι εξαιρετικά για μερικούς λόγους:

  1. Έχουν ωραίες μακριές λαβές, μειώνοντας την εμβέλειά σας – και επομένως μειώνουν την πιθανότητα να πάρετε ένα στέλεχος στο μάτι…(που βρίσκομαι εκεί, τα βλέμματα, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι τόσο διασκεδαστικά όσο τα κάνουν οι πειρατές).
  2. Αυτά τα συγκεκριμένα κλαδευτήρια (Κλασικές κούμπες αμόνι Comfort Troy-bilt Comfort) αντιστέκονται στο μοναδικό μου στυλ εργαλείων-βασανιστηρίων. Δηλαδή έφτασαν τον Ιούνιο και έκτοτε δεν είδαν το εσωτερικό υπόστεγου. Είμαι ακατάστατος άνθρωπος με εργαλεία – και αυτές οι κουρτίνες έχουν αφεθεί στο έδαφος, στον κήπο, τυλιγμένες πάνω από έναν φράχτη ή γενικά δεν έχουν τοποθετηθεί εκεί που προστατεύονται. Κι εγώ αυτή τη φωτογραφία την περασμένη εβδομάδα – και εξακολουθούν να φαίνονται και να έχουν σαν καινούργια.
  3. Το κόψιμο με κλαδευτήρια είναι πολύ πιο εύκολο από το κόψιμο με κανονικά κλαδευτήρια. (δεδομένου ότι πρόκειται για ξυλώδεις μίσχους). Οι λαβές σας δίνουν καλή δύναμη (για ευκολότερο κόψιμο) και η λεπίδα του άκμονα σας δίνει μια πιο καθαρή κοπή σε πιο σκληρό υλικό (καλύτερα για το υπόλοιπο φυτό).
10852875_829010550490739_1770245256_n

Πότε να μαζέψετε μίσχους από κόκκινο κλωνάρι

Μην κλαδεύετε πίσω ή μη μαζεύετε κάθε στέλεχος το φθινόπωρο!

Είναι καλύτερο να πάρετε περίπου το 30% των μίσχων κατά τη διάρκεια αυτής της φθινοπωρινής συγκομιδής στον κήπο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτά που μπορεί να βρείτε στα δάση από τα οποία κόβετε – μην τα πάρετε όλα. Δεν θέλετε να βλάψετε την ικανότητα του φυτού να επιβιώνει τον χειμώνα.

Πού θα βρείτε κλαδιά Wild Red Twig Dogwood

Εάν αναζητάτε τροφή, αναζητήστε αυτόν τον θάμνο σε άγριες περιοχές όπου το έδαφος είναι υγρό. Άκρες ποταμού αποτελούν κοινή τοποθεσία. Μια ηλιόλουστη τοποθεσία θα εξασφαλίσει ότι το φυτό έχει αρκετό ήλιο για να κρατήσει τους μίσχους κόκκινους. (WΤο παλιό σκυλόξυλο που αναπτύσσεται στη σκιά θα έχει πιθανότατα καφέ και λιγότερο επιδεικτικά έγχρωμα στελέχη).

Πολύ νωρίς την άνοιξη μπορείτε να κάνετε πολτό ολόκληρο το φυτό. (Το Pollarding είναι να κόψετε τη συσκευασία όλων των μίσχων στο κύριο ριζικό απόθεμα που βγαίνει από το έδαφος). Αυτό θα αναγκάσει τον θάμνο να βγάλει πολλά νέα στελέχη που μπορείτε να μαζέψετε το επόμενο φθινόπωρο.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε σκυλόξυλο κόκκινου κλαδιού στη φύση ή αν δεν το καλλιεργείτε στον κήπο σας, έχω παραθέσει μερικές τοπικές πηγές στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ παρακάτω. (Συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις οποίες προέρχονται αυτές οι εικόνες).

-Ροσέλ

11380919_1438903963080341_63485309_n

Τop Φωτογραφία από Λεϊλά Ίσσα επί Ξεβιδώστε

Κορυφαία εικόνα από Λουλούδια τοπικού χρώματος. Αυτοί μικρόεξυπηρετεί την περιοχή της Βαλτιμόρης και του Μεσοατλαντικού με κομμένα άνθη και μίσχους (συμπεριλαμβανομένου του σκυλόξυλου με κόκκινο κλαδάκι).

Εικόνα από τη Rochelle Greayer

Εικόνα του Holiday Container από Διαβάσεις κήπου που πουλά φυτά (συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας σκυλόξυλων με κόκκινα κλαδάκια) από το Zeeland του Michigan.

Η εικόνα του στεφάνου (κάτω) είναι του Nick McCullough του Φάρμες κόκκινων κλαδιών στο κεντρικό Οχάιο. Επικοινωνήστε μαζί τους για μια ποικιλία από κλαδιά που χρησιμοποιούνται για χειμερινές διακοσμήσεις δοχείων.

Αποκάλυψη: Χορηγός της Troy-bilt. Δεν είμαι υπάλληλος της Troy-bilt και όλες οι απόψεις είναι δικές μου.

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar