ABI figure – naslovnica kritične bolesti

1
ABI figure – naslovnica kritične bolesti

U 2020. bilo je 18.450 zahtjeva za kritične bolesti. Ovo je dolje 7% u odnosu na prethodnu godinu (19.645). To je dijelom možda zbog pandemije COVID-19 koja je utjecala na dijagnozu ozbiljnih bolesti kao što su rak i kardiovaskularne bolesti.

Nažalost, bez sumnje ćemo vidjeti da će se ovo smanjenje zahtjeva za kritične bolesti ostvariti bilo u zahtjevima za kritične bolesti 2021. ili kao životni zahtjevi dalje. Ljudski utjecaj ovoga bit će razoran za obitelji diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

U 2020. ABI je izvijestio da je 91,3% svih zahtjeva za kritične bolesti bilo uspješno, što je neznatno manje u odnosu na 2019. s 91,6%. To znači da je 1605 odbijene tvrdnje o kritičnim bolestima prošle godine, gotovo 31 svaki tjedan, što je rezultiralo odbijanjem više od 107 milijuna funti zahtjeva.

Pokušali smo dobiti jasnoću od ABI-ja oko njihovih brojki i pitali smo uključuju li:

  • Odluke o neotkrivanju podataka ako je politika otkazana od početka
  • Neotkrivanje kada je kupac primio umanjenu uplatu
  • Gdje je kupac telefonom savjetovan da ne podnosi zahtjev jer neće biti pokriven.

Nažalost, nismo dobili odgovor.

S više od 2 milijuna funti odbijenih zahtjeva za kritične bolesti svaki tjedan u Ujedinjenom Kraljevstvu Resolute Claims želi osigurati da se svačiji zahtjev pošteno tretira. Nudimo besplatnu uslugu provjere u kojoj ćemo pregledati vašu tvrdnju i dati svoje iskreno mišljenje ako smatramo da ste prema vama postupali nepravedno.

Schreibe einen Kommentar