Χρήση αδρανούς ψεκασμού σε ροδακινιές

1
Χρήση αδρανούς ψεκασμού σε ροδακινιές

Λοιπόν, μπορείτε να ρωτήσετε. Το φαινομενικά απλό έργο του ψεκασμού της ροδακινιάς μας υπόκειται σε ένα καθαρό παράθυρο ευκαιρίας. Έχοντας αφήσει τη δουλειά για τον Ιανουάριο, μετά το κλάδεμα της ροδακινιάς, σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το παράθυρο ευκαιρίας γινόταν πρόκληση. Λάβετε υπόψη ότι στη νότια Βρετανική Κολομβία, ζήσαμε έναν από τους πιο υγρούς Ιανουάρια που έχουν καταγραφεί. Η αναμονή για μια ζεστή, ξηρή μέρα φαινόταν άπιαστη στις προσπάθειές μας.

Ωστόσο, η μητέρα φύση μας χάρισε μια ηλιόλουστη μέρα ένα Σαββατοκύριακο. Καταργήσαμε όλα τα σχέδια και επικεντρωθήκαμε στον ψεκασμό της ροδακινιάς και μερικών κοντινών θάμνων. Αλίμονο, αν και ο ήλιος και η ζεστασιά ήταν με το μέρος μας, ο άνεμος δεν ήταν. Ήταν μια μέρα που φυσούσε ελαφρά. Ωστόσο, αδράξαμε τη μέρα που δόθηκε. Με το μικτό αδρανές διάλυμα και τον παλιό μας ψεκαστήρα κήπου έτοιμο, ξεκινήσαμε. Αξιολογήσαμε την κατεύθυνση του ανέμου και δουλέψαμε με αυτήν όσο καλύτερα μπορούσαμε. Είπαμε ότι το αδρανές σπρέι είναι βρωμερό;

Φορώντας με κακώς τοποθετημένα γυαλιά, τα οποία θόλωναν με την αναπνοή και την παλιά μας μάσκα του προηγούμενου έτους, το να βλέπουμε και να αναπνέουμε προσέφερε μια πρόσθετη απροσδόκητη πρόκληση. Χωρίς να σταματήσει τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά, ο παλιός ψεκαστήρας ανέπτυξε μια κολλώδη σκανδάλη και δεν σταμάτησε αμέσως, αλλά συνέχιζε ακανόνιστα μέχρι ο απογοητευμένος χειριστής να σταματήσει. Μου φαινόταν ότι θα ήταν καλύτερο να ψωνίσετε πρώτα για έναν νέο ψεκαστήρα συμπίεσης κ.λπ.

Ανεξάρτητα από αυτό, με λίγο γέλιο στην πορεία, ολοκληρώθηκε αυτή η αγγαρεία του κήπου της εφαρμογής του αδρανούς ψεκασμού στο δέντρο κηρύγματος μας. Και ήμασταν έτοιμοι για άλλη μια σεζόν ζουμερά ροδάκινα!

Schreibe einen Kommentar