Τα 20 αγαπημένα μας κομμένα λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους

2
Τα 20 αγαπημένα μας κομμένα λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε από σπόρους

Της CHERYL PARKER

Έχω καλλιεργήσει έναν κήπο κοπής για τρία χρόνια. Κάθε χρόνο ονειρεύομαι να καθίσω μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα δίπλα στη φωτιά με καταλόγους και ένα σκίτσο για να σχεδιάσω τα σχέδια του κήπου μου. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο κάθε χρόνο ο χειμώνας έρχεται και φεύγει, και βρίσκομαι να στέκομαι στον τοπικό μου παιδικό σταθμό και να σχεδιάζω τον δικό τους χώρο αντί για τον δικό μου. Φέτος ήταν διαφορετικό, τελικά μπόρεσα να σχεδιάσω και να καλλιεργήσω κομμένα άνθη από σπόρους.

Υπάρχει κάτι ειρωνικό στο να φτιάξεις έναν κήπο κοπής. Σκοπός του είναι να κατασκευαστεί και μετά να αποδομηθεί κόβοντας τα λουλούδια για να δημιουργηθούν ανθοδέσμες. Μερικές φορές, για να επωφεληθούμε από τη συναρμολόγηση, πρέπει να αποσυναρμολογήσουμε.

Πώς σχεδιάζω τον κήπο μου με κομμένα λουλούδια

Μου αρέσει να σχεδιάζω τον κήπο μου με μερικούς στόχους. Πρώτον, πρόκειται για την εμπειρία της εκπληκτικής αλχημείας της άνθισης των σπόρων. Επιπλέον, θέλω να προσθέσω στο τοπίο μας το καλοκαίρι και να καλλιεργήσω λουλούδια για να τα κόψουμε για το δικό μας σπίτι και να τα μοιραστούμε με άλλους. Είναι μπόνους που μου δίνει και κάτι να φωτογραφίσω.

Καθορίστε ένα σχέδιο χρωμάτων κήπου με κομμένα λουλούδια

Με καθορισμένο το σκοπό μου, προσέχω πάντα να επιλέγω διαφορετικά ύψη λουλουδιών και χρωματικό σχέδιο.

Οι κατάλογοι είναι γεμάτοι με τόσες πολλές επιλογές, αλλά διαλέγω λουλούδια που βρίσκω μοναδικά ενδιαφέροντα και ενδιαφέροντα. Αν έχω θέσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τον εαυτό μου (για παράδειγμα, χρειάζομαι μια παραλλαγή ύψους ή ορισμένων χρωμάτων), είναι πάντα πιο εύκολο να αποφασίσω ποια φυτά θα δοκιμάσω άλλη μια χρονιά.

Μόλις το σχέδιό μου υλοποιηθεί, είμαι ενθουσιασμένος που θα παρατηρήσω αυτό το ζωντανό έργο τέχνης να διαμορφώνεται καθ‘ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου.

Έχω διαβάσει για την προετοιμασία κάθε σπόρου για φύτευση. Μερικά φυτεύονται απευθείας στο έδαφος, ενώ άλλα θα πρέπει να ξεκινήσουν σε γλάστρες τον Απρίλιο.

Έχω προγραμματίσει ημερομηνίες στο ημερολόγιό μου για να παραγγείλω σπόρους – είναι χρήσιμο να προσθέτετε ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας για τις δουλειές του κήπου που χρειάζονται μελλοντική προσοχή. Είναι καλό να το αγοράσετε νωρίς – τόσες πολλές ποικιλίες εξαντλούνται γρήγορα.

Κυκλώστε τις ημερομηνίες στο ημερολόγιο για να φυτέψετε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και την πιθανή ώρα –με βάση τις ημερομηνίες του τελευταίου παγετού– που θα μπορέσετε να φυτέψετε σε εξωτερικό χώρο.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξω αν έχω αρκετό μπαμπού και σπάγκο για να δημιουργήσω τις πέργκολες από μπαμπού.

Τα τελευταία βήματα περιλαμβάνουν το ξεβοτάνισμα των κρεβατιών πριν από τη φύτευση των σπόρων ή των δενδρυλλίων. Αυτό είναι σημαντικό για να βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι θα ξεκινήσουν. Ανυπομονώ να καρπωθώ τις ανταμοιβές.

Φέτος, αισθάνομαι πιο ολοκληρωμένος από κάθε άλλη χρονιά. Κατά τη συναρμολόγηση του κομψού κήπου της επόμενης χρονιάς, μπόρεσα να βασιστώ σε διδάγματα από τις τελευταίες σεζόν. Είναι ωραίο να έχεις κάποια εμπιστοσύνη που αποκτήθηκε από την εμπειρία και ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη αυτή η επιλογή.

Είναι μια ιδιαίτερα καλή λίστα για όσους από εσάς ζουν σε βόρεια κλίματα.

Ξέρω ότι κατά τη διάρκεια των κρύων, σκοτεινών ημερών του χειμώνα της Νέας Αγγλίας, αυτός ο κήπος θα με κρατήσει να ανυπομονώ για την αγαπημένη μου εποχή όλων – το καλοκαίρι, με όλα αυτά που ανθίζουν και με εμπνέουν.

-Σέριλ

σχεδιάστε έναν κήπο κοπής λουλουδιών με cheryl parker

Κατάλογος φυτών για κομμένα άνθη από σπόρους

Τα καλύτερα κομμένα άνθη από σπόρους – Σειρά 1

Mounding Nasturtiums Cherry Jubilee – (Tropaeolum majus). Το έντονο κόκκινο χρώμα δεν εμφανίζεται παραδοσιακά στα Nasturtiums.

Coreopsis Double Sunburst (Lanceolate Coreopsis) – Εύκολο στην ανάπτυξη ακόμη και σε φτωχά εδάφη, αυτό το φυτό ανθίζει όλη την εποχή και γενικά έχει μια ελκυστική, ηλιόλουστη διάθεση.

Parkland Glory Dahlia – Μια έκρηξη πορτοκαλί ηλιοφάνειας στον κήπο μου, σκάβω τους κόνδυλους το φθινόπωρο, τους αποθηκεύω για το χειμώνα και τους ξαναφυτεύω κάθε άνοιξη.

Μαύρη παπαρούνα του κύκνου(Papaver somniferum) – Τα διασκεδαστικά πέταλα αυτής της μαύρης/μπορντώ παπαρούνας είναι ασυνήθιστα από άποψη υφής.

Τα καλύτερα κομμένα άνθη για να αναπτυχθούν από σπόρους – Σειρά 2

Teddy Bear Sunflower (Helianthus annuus) – Το αγαπημένο μου ηλίανθο έχει πολλά, πολλά πέταλα που μοιάζουν με ένα πολύ αγκάλιασμα φουσκωτό.

Καρδινάλιος ορειβάτης ((Ipomoea x multifida) – Το καλλιεργώ στη μνήμη του πεθερού μου γιατί τον σκεφτόμαστε πάντα όταν βλέπουμε έναν καρδινάλιο (πουλί) – και τα κολίβρια έλκονται από αυτό.

Rose Ball English Daisy (ατελείωτοι πόλεμοι) – Η καθαρή γλυκύτητα αυτού του λουλουδιού είναι μόνο ένα μέρος του λόγου για να το αγαπήσετε. Οι ανθοφορίες είναι επίσης από τις μεγαλύτερες μαργαρίτες – με διάμετρο έως και 6″.

Mounding Nasturtiums Cherry Jubilee – (Tropaeolum majus). Το έντονο κόκκινο χρώμα δεν εμφανίζεται παραδοσιακά στα Nasturtiums.

Τα καλύτερα κομμένα άνθη για να αναπτυχθούν από σπόρους – Σειρά 3

Παπαρούνες Ιμαλαΐων – Θεωρούνται πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν – απαιτούν τις απαιτητικές συνθήκες για να βλαστήσουν και να ευδοκιμήσουν. Είναι τόσο όμορφα που είμαι πρόθυμος να το δοκιμάσω.

Μαύρη άνθη Σιβηρική Ίριδα – Αυτά μοιάζουν με βελούδο και είναι το πιο κομψό φυτό της επιλογής μου.

Μαυρομάτικα Σούζαν Βάιν – Αυτό είναι ένα τροπικό φυτό που συχνά αναπτύσσεται ως ετήσιο εκτός της εγγενούς περιοχής του. Θα καλύψει γρήγορα μια πέργκολα σε μια σεζόν.

Βασιλικό λευκό γλυκό μπιζέλι – Τα γλυκά μπιζέλια έχουν ένα όμορφα λεπτό άρωμα και επίσης θα αμπέλου μέσα από έναν κήπο και πάνω από ένα καφασωτό.

Τα καλύτερα κομμένα λουλούδια για να αναπτυχθούν από σπόρους – Σειρά 4

Rose Ball English Daisy (ατελείωτοι πόλεμοι) – Η καθαρή γλυκύτητα αυτού του λουλουδιού είναι μόνο ένα μέρος του λόγου για να το αγαπήσετε. Οι ανθοφορίες είναι επίσης από τις μεγαλύτερες μαργαρίτες – με διάμετρο έως και 6″.

Rocky Mountain Blue Columbine (Aquilegia coerulea) – Οι λεπτομέρειες αυτής της ιθαγενούς Columbine πάντα με κέντριζαν το ενδιαφέρον και το φύλλωμα αυτής της ποικιλίας μοιάζει με φτέρη παρθενικής τρίχας.

Hollyhock the Watchman (Alcea rosea) – Λατρεύω το πλούσιο και βαθύ χρώμα αυτής της ποικιλίας Hollyhocks και είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό κήπου σε εξοχικές κατοικίες.

Λουλούδι αράχνης (Cleome Hassleriana) – Στα λουλούδια και στη ζωή με ελκύουν ιδιότροπα πράγματα. Γνωστά και ως παππούδες μουστάκια, αυτά τα ακανθώδη άνθη είναι εντυπωσιακά και μοναδικά.

Κόψτε λουλούδια από σπόρους – Σειρά 5

Scarlet Flax (Red Linum grandiflorum) – Είναι μια αφθονία από ευαίσθητα πέταλα και λαμπερό κόκκινο χρώμα. Δυστυχώς, οι ανθοφορίες διαρκούν μόνο μια μέρα, επομένως δεν θα είναι υπέροχο λουλούδι για μπουκέτα, αλλά θα ζωντανέψει τον κήπο μου.

Μαύρη γάτα Ντάλια – Αυτές οι σκοτεινές ομορφιές προσθέτουν μυστήριο και ενθουσιασμό στον κήπο και τις ανθοδέσμες.

Αγάπη σε μια ομίχλη (Nigella Damascene) – Ο λοβός του σπόρου είναι εξίσου ενδιαφέρον με τα αιθέρια μπλε λουλούδια. Τόσο το λουλούδι όσο και ο λοβός είναι υπέροχα σε συνθέσεις.

Ντάλιες βαθιές κόκκινες (Προτείνω Dahlia Boom Boom Red of για λακινισμένο πέταλο ή Dahlia Barbarosa, μια ποικιλία ημικάκτου) – Τα δικά μου ήταν δώρο από τον κήπο ενός φίλου. Λατρεύω το βαθύ κόκκινο χρώμα στις συνθέσεις μου.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Ένα πλήρες σχέδιο για έναν κήπο κοπής λουλουδιών με cheryl parker
Ένα πλήρες σχέδιο για έναν κήπο κοπής λουλουδιών με cheryl parker

Ανιχνευτής φυτών:

Οι σπόροι μπορούν να βρεθούν στο Ο Κήπος του Ρενέ, Swallowtail Gardens, Βοτανικά Ενδιαφέροντα και Baker Creek Seeds. Οι ντάλιες μπορούν να αγοραστούν στο American Meadows, Longfield Gardens, Holland Bulb Farmsκαι Μεγάλες Ντάλιες.

Διαβάστε επίσης:

Νέοι θάμνοι για τον κήπο κοπής

Χειμερινά μοσχεύματα κήπου για εορταστική διακόσμηση

Really Great Heirloom Seed Companies (ΗΠΑ και Καναδάς)

Εικόνες ευγενική προσφορά του: Ο Κήπος του Ρενέ, Swallowtail Gardens, Βοτανικά ενδιαφέροντα, Baker Creek Seeds. American Meadows, Longfield Gardens, Holland Bulb Farms, Μεγάλες Ντάλιες. Morgaine, CC BY – 2.0

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar