Συμβουλές για την καλλιέργεια κόλιανδρου – Πώς να φυτέψετε και να συλλέξετε κόλιανδρο

0
Συμβουλές για την καλλιέργεια κόλιανδρου – Πώς να φυτέψετε και να συλλέξετε κόλιανδρο

Πριν ξεκινήσουμε τον τρόπο φύτευσης, καλλιέργειας και συγκομιδής αυτού του εξωτικού βοτάνου, ας εξετάσουμε τη διαφορά μεταξύ των ονομάτων, κόλιανδρος και κόλιανδρος. Η πρώτη φορά που άκουσα τη λέξη κόλιαντρο ήταν όταν ήμουν παιδί από τη μαμά μου. Τα ισπανικά ήταν η πρώτη της γλώσσα. Ωστόσο, μεγαλώνοντας σε μια αγγλόφωνη χώρα μακριά από τον Καναδά και τις ΗΠΑ, άκουσα και τη λέξη κόλιανδρος. Ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι περισσότερο από αυτό. Από όσο ήξερα, κόλιαντρο ήταν το ισπανικό όνομα και κόλιανδρος το αγγλικό. Ή έτσι νόμιζα μέχρι να έρθω στον Καναδά.

Στις ΗΠΑ, το βότανο αναφέρεται συνήθως ως κόλιαντρο, το οποίο υιοθέτησε και ο Καναδάς. Η ιδέα είναι ότι τα φύλλα και οι μίσχοι του φυτού, ή οτιδήποτε φρέσκο, ονομάζονται κόλιαντρο. Ενώ οι σπόροι και οποιοδήποτε μέρος αφού στεγνώσει λέγεται «κόλιανδρος». Γιατί; Εικάζεται ότι οφείλεται στην εισαγωγή της ισπανικής ονομασίας της μέσω της μεξικάνικης κουζίνας στις ΗΠΑ. Και καθώς η δημοτικότητά του αυξανόταν με την πάροδο των ωρών για το «κόλιαντρο», το ίδιο κολλούσε και το όνομα.

Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ κόλιανδρου και κόλιανδρου – είναι το ίδιο βότανο, αποξηραμένο ή φρέσκο. Με απλά λόγια, το κόλιαντρο είναι η ισπανική μετάφραση για το αγγλικό όνομα, κόλιανδρος, επιστημονική ονομασία Κολίανδρο. Και επειδή είμαστε στο θέμα των ονομάτων, αυτή η σελίδα αφορά την καλλιέργεια των καλλιεργούμενων ειδών ΝΤΟ. sativum. Μερικές φορές ονομάζονται «κινέζικος μαϊντανός» ή «ελληνικός μαϊντανός» – αλλά δεν πρέπει να συγχέεται με τον μαϊντανό με πλατύφυλλα (γνωστός και ως ιταλικός μαϊντανός)!

Schreibe einen Kommentar