Πώς να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι εμπνευσμένο από Μάνταλα από τον κήπο σας

2
Πώς να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι εμπνευσμένο από Μάνταλα από τον κήπο σας

Καθώς το γράφω αυτό, αναμφίβολα πλησιάζει η εποχή των στεφανιών (Νοέμβριος) – αλλά πάντα πίστευα ότι η όμορφη διακόσμηση από τις συναθροίσεις της φύσης και του κήπου είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει όλο το χρόνο.

Φυσικά, είναι αλήθεια – υπάρχουν ήδη στεφάνια για το Πάσχα, την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, την Τέταρτη Ιουλίου και σχεδόν οποιαδήποτε γιορτή μπορούμε να φανταστούμε. Αλλά δεν με ελκύουν αυτές οι τυπικά έγχρωμες δημιουργίες κινουμένων σχεδίων. Αντίθετα, λαχταράω κάτι λιγότερο από το χαρακτηριστικό και αντί να χρησιμοποιώ ό,τι είναι φρέσκο ​​και όμορφο εκείνη την εποχή. Είναι μια εποχική πρόκληση που μου αρέσει να αποδέχομαι – να χρησιμοποιώ ό,τι βρίσκω στις βόλτες στο δάσος με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους.

Πριν από μερικά χρόνια, η φίλη μου η Roanne μοιράστηκε μαζί μου μερικά εμπνευσμένα σχέδια στεφάνων που είδε σε μια εκδήλωση στο Cooperstown της Νέας Υόρκης. Ήταν λιγότερο στεφάνι και περισσότερο γλυπτό μετάλλιο. Τρέχοντας με την ιδέα οι ίδιοι δημιουργήσαμε μια τάξη για να φτιάξουμε αυτό που λέγαμε στεφάνια μάνταλα. Πραγματοποιήσαμε το μάθημα στον αχυρώνα μου και οι δημιουργίες των μαθητών μας ξεπέρασαν τις πιο τρελές προσδοκίες μας. Είναι κάτι που μπορεί να ξανακάνουμε κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα έργα της ημέρας καθώς και ένα tutorial για να φτιάξετε το δικό σας.

Το μάθημά μας πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο και αυτή την εποχή, οι κεφαλές των σπόρων, τα γιορτινά χόρτα και η κοπή κήπων αργά το φθινόπωρο ήταν οι υλικές μας πηγές. Το να φτιάξεις κάτι κάποια άλλη εποχή του χρόνου μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία. Προσωπικά με ελκύει να χρησιμοποιώ βολβούς και να πειραματίζομαι μαζί τους καθώς μεγαλώνουν στη διάταξη (δεν ξέρω, μπορώ να τους κάνω να μεγαλώσουν αρκετά καλά για να τους απολαύσουν;). Τα αποξηραμένα και φρέσκα λουλούδια – ή τα λουλούδια που μπορούν να στεγνώσουν στη διάταξη είναι επίσης ελκυστικά για μένα, όπως και η υφή του φλοιού, των βρύων, των μανιταριών, των λειχήνων, των φτερών και των φύλλων.
Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου από την τάξη μας και θα μοιραστώ πώς τα φτιάξαμε παρακάτω:

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Τα κουκουνάρια, τα κεφάλια των σπόρων και το κουτί συνδυάζονται για να φτιάξουν αυτό το στεφάνι με υφή.

Έμπνευση για στεφάνι Mandala - πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μενταγιόν από τον κήπο σας

Χος να φτιάξεις ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σου

Κάστανα, λοβοί γάλακτος (με το εσωτερικό τους βαμμένο χρυσό), κεφάλια σπόρων μισκάνθου, ευκάλυπτος και μανιτάρια.

Για να δημιουργήσουμε αυτά τα στεφάνια, συγκεντρώσαμε όσα ενδιαφέροντα υλικά μπορούσαμε να βρούμε στους κήπους μας και καλέσαμε τους μαθητές να κάνουν επιδρομή στους δικούς τους κήπους και στους πόρους τους για να μοιραστούν επιπλέον υλικά. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά με μια εμπνευσμένη επιλογή που ξεπέρασε κατά πολύ τη φαντασία μου.

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Rochelle Greayer - Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Πρόσφατα έφτιαξα μια άλλη εκδοχή αυτού του τύπου στεφανιού, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο από τα πρωτότυπα. Θα μοιραστώ μαζί τους και τους δύο τρόπους – αλλά οποιαδήποτε επιλογή είναι εξαιρετική – ωστόσο ένας από αυτούς μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο, αν θέλετε να βιαστείτε.

Βήμα 1 – Συγκεντρώστε τα υλικά σας

Πώς να φτιάξετε ένα ποικίλο στεφάνι μάνταλα Βήμα 1 - συγκεντρώστε υλικά

Θα χρειαστείτε μια καλή επιλογή. Αναζητήστε υφές και χρώματα και αντικείμενα που θα γεράσουν καλά και δεν χρειάζεται να διατηρηθούν φρέσκα για να παραμείνετε όμορφα. Για αυτήν την επίδειξη, χρησιμοποίησα ποικιλόμορφο πουρνάρι, μούρο πιπεριάς (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλλίκαρπα για παρόμοιο, αλλά μωβ, εφέ), άνθη και φύλλα ευκαλύπτου, βρύα χορδών και διαφοροποιημένο πυξάρι. Θα χρειαστείτε επίσης έναν δίσκο αφρού λουλουδιών (αυτή δεν είναι η ποικιλία που κρατάει νερό – απλώς κανονικός αφρός), ζεστή κόλλα, ένα εργαλείο κοπής και κορδέλα (αν σας αρέσουν οι φιόγκοι και τέτοια πράγματα).

Βήμα 2 – Ξεκινήστε από τη μέση

Για αυτό το στεφάνι, ξεκίνησα με τη δημιουργία ενός εστιακού σημείου με ένα σύμπλεγμα μικρών κώνων. Είναι σημαντικό να καλύπτετε εντελώς τον αφρό καθώς προχωράτε. Μια ποικιλία από βρύα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φόντο στα κύρια υλικά σας και θα γεμίσουν τα ενδιάμεσα κενά.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να στερεώσετε αντικείμενα στον αφρό σας. Ο αφρός είναι φτιαγμένος για να συγκρατεί λουλούδια των οποίων τα στελέχη μπορείτε να τρυπήσετε στη δομή. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατάτε αντικείμενα που είναι μεγαλύτερα και χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό για κάθε στοιχείο, διαφορετικά ο αφρός σας θα γεμίσει πολύ τρύπες για να χωρέσει οτιδήποτε. Για όλα τα άλλα λοιπόν, μπορείτε να κολλήσετε. Σας το προτείνω, εφόσον τα αντικείμενα δεν είναι πολύ βαριά και δεν χρησιμοποιείτε πολύ κόλλα – ιδιαίτερα ζεστή κόλλα. Η ζεστή κόλλα λιώνει λίγο τον αφρό και η υπερβολική ποσότητα αρχίζει να δυσκολεύει το τρύπημα των αντικειμένων.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλά βαρύτερα αντικείμενα, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τυλίξετε το δίσκο χαλαρά με λίγο σύρμα κοτόπουλου και να γεμίσετε τα κενά με βρύα. Αυτό θα σας δώσει μια δευτερεύουσα δομή για να συνδέσετε στοιχεία με σύρμα.

Τα επόμενα στρώματά μου προστέθηκαν καθώς έφτιαξα από το κέντρο. Το βαρύγδουπο πουρνάρι είχε αρκετά σκληρούς μίσχους που μπορούσα να το στερεώσω απευθείας στον αφρό, αλλά χρησιμοποίησα κόλλα για να γεμίσω με μεμονωμένα φύλλα όπως χρειαζόμουν. Ωστόσο, το πιπέρι δεν είχε δυνατούς μίσχους, έτσι κολλήθηκαν απευθείας στα βρύα που με τη σειρά τους κολλήθηκαν στον αφρό.

Συμβουλή: Όταν χρησιμοποιείτε θερμή κόλλα για οποιοδήποτε έργο, είναι πιο εύκολο να αποφύγετε όλες τις μικρές χορδές κόλλας στην πρώτη περίπτωση παρά να προσπαθήσετε να τις αφαιρέσετε αργότερα. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση της κόλλας σε μεμονωμένα κομμάτια, μακριά από το κύριο κομμάτι, μου επιτρέπει να ελέγξω αυτές τις αναπόφευκτα ενοχλητικές χορδές. Το πιστόλι κόλλας δεν πλησιάζει το τελειωμένο μου κομμάτι και το θέμα της χορδής (κυρίως) παραμένει στο πλάι.

Βήμα 3 – Φινίρισμα της εξωτερικής άκρης.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τελειώσετε τις άκρες – ο γρήγορος ή ο αργός (αλλά αναμφισβήτητα πιο δημιουργικός) τρόπος. Ο γρήγορος τρόπος είναι να χωρέσετε τον δίσκο σας σε ένα έτοιμο στεφάνι. Αυτό, φτιαγμένο από ποικιλόμορφο πυξάρι, ήταν σούπα με την προσθήκη λουλουδιών και φύλλων ευκαλύπτου. Ο δίσκος και η διάμετρος του στεφανιού πρέπει να είναι παρόμοια (αλλά όχι ακριβής αντιστοίχιση). Το φύλλωμα του στεφανιού θα χαλαρώσει και θα πρέπει να μπορείτε να σφηνώσετε σταθερά τον δίσκο στο κέντρο του στεφανιού. Σε αυτήν την περίπτωση, ο δίσκος ήταν περίπου μια ίντσα μικρότερη σε διάμετρο από την τρύπα του στεφανιού, αλλά αυτό λειτουργούσε τέλεια και ταίριαζε σφιχτά.

Σπρώξτε το από πίσω και μετά γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα δύο κομμάτια με επιπλέον υλικά.

Εναλλακτικά – μπορείτε να κάνετε όπως κάναμε για όλα τα παραπάνω κομμάτια. Όλα αυτά τα στεφάνια χτίστηκαν απευθείας στον δίσκο και η πρασινάδα γύρω από την άκρη στερεώνεται στον δίσκο σπρώχνοντας κλαδιά στα πλαϊνά του δίσκου. Αυτό είναι σίγουρα πιο χρονοβόρο και βοηθά επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγη κόλλα Elmer για να αποτρέψετε τα κλαδιά από το να πέσουν από τις τρύπες που χαλαρώνουν καθώς εργάζεστε. Αυτός ο τρόπος σας επιτρέπει να έχετε λίγο περισσότερο έλεγχο της τοποθέτησης και της επιλογής των χόρτων.
Είμαι μεγάλος θαυμαστής του φιόγκου με δισκέτα – αν υπάρχει τόξο. Τα καλώδια και όλη η κουραστική περιστροφή του πολυεστέρα με γκλίτερ που φτιάχνονται σωστά για να φτιάξω αυτά τα κακοτράχαλα παρασκευάσματα δεν είναι κάτι που ευχαριστεί το μάτι ή την ιδιοσυγκρασία μου. Για να φτιάξω φιόγκους με δισκέτα, χρησιμοποιώ ένα μείγμα από τουλάχιστον τρία διαφορετικά πλάτη σατέν κορδέλας που έχουν το ίδιο ή παρόμοιο χρώμα. Λατρεύω έναν δίτονο συνδυασμό κόκκινου και μπορντό στις γιορτές. Αυτός ο φιόγκος, από όλα τα μπορντό, φτιάχνεται φτιάχνοντας έναν φιόγκο με την πιο φαρδιά κορδέλα και στη συνέχεια δένοντας επιπλέον φιόγκους με τις στενότερες κορδέλες πάνω του. Αφήστε τις σερπαντίνες μακριές και σε διάφορα μήκη για μια λαχταριστή, δεν προσπάθησα-πολύ σκληρή εμφάνιση.

Αυτό το στεφάνι κληρώθηκε σε μια τοπική εκδήλωση στον κήπο στην οποία μίλησα πρόσφατα. Ο υπέροχος νικητής δεν είχε πάει ποτέ σε καμία εκδήλωση με αυτήν την ομάδα. κάτι που αποδεικνύει ότι η τύχη των αρχαρίων ισχύει ακόμη και για τη συμμετοχή σε συναντήσεις κλαμπ κήπου.

Ερωτήσεις; Είμαι στην ευχάριστη θέση να απαντήσω στα σχόλια!

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Το πουρνάρι, τα μανιτάρια, τα βελανίδια, το πυξάρι, το αποξηραμένο σέντουμ και τα κλαδάκια φτιάχνουν αυτό το στεφάνι χεριών.

Χος να φτιάξεις ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σου

Κλαδιά, κωνοφόρα, ερυθρελάτη, κουκουνάρια, μανιτάρια και λοβούς γαλακτοειδών.

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Βρύα, χόρτα, St Johns, Wort, σουμάκ και, δεν είμαι σίγουρος τι ήταν το μπλε!

Πώς να φτιάξετε ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σας

Αποξηραμένα τριαντάφυλλα, καρύδια, χόρτα, μπουμπούκια ροδόδεντρου και κουκουνάρια γεμίζουν αυτό το μετάλλιο.

Χος να φτιάξεις ένα στεφάνι μάνταλα από τον κήπο σου

Μανιτάρια, πρασινάδες, βελανίδια κουκουνάρια και μια ποικιλία από λοβούς για σπόρους κάνουν αυτό το στεφάνι.

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar