Πώς να προετοιμάσετε κρεβάτια κήπου για φύτευση λαχανικών

0
Πώς να προετοιμάσετε κρεβάτια κήπου για φύτευση λαχανικών

Η αναμονή τελείωσε! Μετά από οκτώ μήνες, μπορούμε τώρα να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας. Η άνοιξη είναι μια συναρπαστική εποχή για να ξαναβρεθούμε στον κήπο και ανυπομονούσα να φυτέψουμε τα λαχανικά μας! Παρακάτω είναι τα βήματα που ακολουθήσαμε για το πώς να προετοιμάσουμε παρτέρια κήπου για φύτευση λαχανικών και βοτάνων.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν πρώτα. Η αποκατάσταση των ιδιοτήτων του εδάφους και η προετοιμασία των παρτεριών κήπου ήταν προτεραιότητα πριν από τη φύτευση λαχανικών. Το περασμένο καλοκαίρι, για να ελέγξουμε την ακμάζουσα αποικία ζιζανίων που κατέλαβε τα υπερυψωμένα κρεβάτια, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ηλιοαπολύμανσης του εδάφους. Ενώ ήταν αποτελεσματικό στην αφαίρεση των ζιζανίων, έπρεπε να αποκαταστήσουμε την ποιότητα του εδάφους. Το πλούσιο γόνιμο έδαφος χρειάζεται θρεπτικά συστατικά, υγρασία, ευεργετικά μικρόβια και αέρα. Υγιές έδαφος ισοδυναμεί με επιτυχία στην καλλιέργεια λαχανικών!

Όπου ζούμε στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά μπορεί να είναι μάλλον υγρό κατά τη χειμερινή περίοδο. Καθώς δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να φροντίζουμε το μουσκεμένο χώμα, περιμέναμε μια ξηρασία. Στις αρχές Μαρτίου, είχαμε την ευκαιρία μας με λίγες ξηρές, ηλιόλουστες ζεστές μέρες. Και τώρα, τα κρεβάτια είναι έτοιμα να προετοιμαστούν και να αποκατασταθούν για την καλλιέργεια των λαχανικών και των βοτάνων μας!

Schreibe einen Kommentar