Ποια λαχανικά και φρούτα πρέπει να φυτέψετε στον κήπο σας; το 2022

2
Ποια λαχανικά και φρούτα πρέπει να φυτέψετε στον κήπο σας;  το 2022

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τον καιρό που ξεκινάτε από το μηδέν ή αναπτύσσετε τον κήπο σας χρόνο με το χρόνο είναι να αποκτήσετε σοφία από όλα όσα μπορείτε να παρατηρήσετε για το τοπίο σας. Κάνοντας αυτό θα ελαχιστοποιήσετε τις παγίδες της κηπουρικής. Κοιτάξτε έξω από το παράθυρό σας, περπατήστε στον κήπο σας.

Συλλέξτε όλες τις πληροφορίες που μπορείτε για να κατανοήσετε τι και πότε πρέπει να γίνουν. Η κοινή λογική προχωρά πολύ, προσθέστε το με τις προσωπικές σας παρατηρήσεις και έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε καλά την καλύτερη χρήση του χρόνου σας για να κερδίσετε τα περισσότερα αποτελέσματα.

Αξιολογήστε και κάντε το σχέδιό σας.

Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε προσεκτικά πώς λειτουργεί το τοπίο, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις: Τι στόχους έχω; Θέλω έναν κήπο διπλής χρήσης; Θα προσφέρει ψυχική ανάπαυλα καθώς και υγιείς καλλιέργειες; Ποια χαρακτηριστικά προσφέρονται για ένα εστιακό σημείο (κυρίαρχο χαρακτηριστικό) ή ευχάριστο διάδρομο για προγραμματισμό; Πώς τα φασόλια ή το όρθιο γλυκό καλαμπόκι στήνουν τη σκηνή; Πώς εναρμονίζονται οι υφές της ρίγανης και της μέντας (φύλλου και μίσχου) με τα χρώματα, τις σιλουέτες και τα σχήματα των φυτών συντροφιάς τους; Τι είδους φωτισμός και σκιές από τον ήλιο σε διάφορα στάδια της ημέρας, καθώς και οι ακτίνες της βραδινής σελήνης βλέπετε να προσθέτουν στον ενθουσιασμό της θέας; Αυτά είναι μόνο μερικές σκέψεις που μπορεί να χαρίσουν μεγαλύτερη απόλαυση στη γεύση της πιπεριάς ή της πίτας της γιαγιάς από το ραβέντι σας, ή της μέντας στο ποτήρι του παγωμένου τσαγιού σας ή ίσως μιας φρουτοσαλάτας με βατόμουρα και φράουλες διαλεγμένα στο χέρι.

Σημαδέψτε, ποντάρετε, ετικέτα ή σημαία για να υποδείξετε τις ακριβείς θέσεις των σπόρων, των αμπελουργικών φυτών, των τοποθεσιών ποτίσματος και λίπανσης. Καθώς τα αμπέλια της κολοκυθιάς αρχίζουν να απλώνονται πάνω, αυτό θα σας βοηθήσει να μην χαθείτε ως προς το πού πήγε το άκρο του σωλήνα.

Φυτεύοντας το μελλοντικό σας φαγητό:

Εάν ξεκινήσατε τα φυτά ντομάτας σας σε εσωτερικούς χώρους ή τα αγοράσατε, θα θέλετε να τα μεταφυτέψετε μία ίντσα ή βαθύτερα (στο πρώτο σετ φύλλων). Βάλτε πασσάλους ή κλουβιά τώρα, ώστε να μην χρειαστεί να τα ταλαιπωρήσετε αργότερα και να διακινδυνεύσετε ζημιά στο φυτό σας.

Οι γλυκοπατάτες είναι καλό να φυτευτούν αυτόν τον μήνα στα Μεσοδυτικά. Αντικαταστήστε τα φυτά ψυχρής εποχής με ποικιλίες θερμής εποχής, όπως φασόλια, μελιτζάνες και πιπεριές. Επεξεργαστείτε τον χώρο, προσθέστε λίγη οργανική ύλη και μετά φυτέψτε μετά την τελευταία συγκομιδή των λαχανικών της ψυχρής εποχής σας. Διατηρήστε τη σωστή απόσταση για γλυκό ή ποπ κορν για να εξασφαλίσετε σωστή διασταυρούμενη επικονίαση και χώρο για ώριμη ανάπτυξη.

Φροντίστε για την καλή σας σοδειά

Η σκιά από το άμεσο ηλιακό φως επιτρέπει μεγαλύτερο χρόνο συγκομιδής. Τα φυλλώδη λαχανικά δροσερής εποχής όπως το μαρούλι, το σπανάκι και άλλα θα ωφεληθούν από ένα ύφασμα σκιάς ή ύφασμα με την πυκνότητα του παραθύρου πάνω τους.

Αφού κόψετε και απολαύσετε τα δόρατα σπαραγγιού (όχι πέρα ​​από τα κοτσάνια που φτάνουν σε μέγεθος μολυβιού), αφήστε το φυτό να αναπτυχθεί και να βγει φτέρη (άνοιγμα των φύλλων). Αραιώστε και αφαιρέστε τα φυτά φυτών από φασόλια, γλυκάνισο και μπιζέλια από οποιαδήποτε κατάσταση για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Επιλέξτε, εάν είναι δυνατόν, τα πιο αδύναμα φυτά προς απόρριψη. Νέα ανάπτυξη, δέστε στα αμπέλια καθώς χρειάζονται για να αποφύγετε το σπάσιμο των μίσχων και τη ζημιά.

Το πότισμα είναι καλό, αλλά κάντε το με υπευθυνότητα:

Κρατήστε όση υγρασία από τα φύλλα του φυτού, επομένως ελαχιστοποιήστε το πότισμα από πάνω. Η συνέχιση του ποτίσματος από πάνω από το κεφάλι αυξάνει την πιθανότητα ασθένειας. Εάν πρέπει να ποτίσετε από πάνω, κάντε το όσο πιο νωρίς το πρωί μπορείτε, ώστε τα φύλλα να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τροφή για την τροφή- Λίπανση

Τα σταφύλια χρειάζονται ισορροπία (12-12-12 ή παρόμοιο) λίπασμα. Ένα τέταρτο φλιτζάνι γύρω από κάθε κλήμα που εγκαταστάθηκε νωρίτερα φέτος. Βάλτε λίπασμα σε παλιότερες γυαλιές καθώς φουσκώνουν οι βολβοί. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι για αμπέλια δύο ετών. Ένα έως ένα μισό φλιτζάνι για αμπέλια τριών ετών και ένα έως δύο φλιτζάνια φυτική τροφή για κάθε έτος ανάπτυξης σε παλαιότερα αμπέλια.

Οι ντομάτες χρειάζονται λίπασμα ντομάτας με ανάλυση 6-24-24 ή παρόμοιο προϊόν.

Ο πρώτος αριθμός είναι χαμηλός, επομένως ελαχιστοποιήστε την προσθήκη αζώτου. Το άζωτο ενθαρρύνει το φύλλωμα και ελαχιστοποιεί τον σχηματισμό καρπών.

Για τις μηλιές σας θα χρειαστεί να γονιμοποιήσετε εκείνες που έχουν στη θέση τους ένα χρόνο ή περισσότερο. Χορηγήστε ένα κιλό 12-12-12 κάθε χρόνο.

Κλάδεμα:

Για να εξοικονομήσετε την ενέργεια του φυτού ραβέντι, κόψτε τους μίσχους λουλουδιών και σπόρων. Τα λουλούδια από τυχόν κολοκυθάκια και τυχόν φρούτα κατά τη στιγμή της εγκατάστασης τσίμπησαν (αφαιρέστε). Το φυτό θα ξοδέψει την ενέργειά του προσπαθώντας να αναπτυχθεί και να διατηρήσει την ανάπτυξη των καρπών, αλλά χρειάζεται χρόνο για να εγκλιματιστεί και να εγκατασταθεί στον κήπο.

Ασθένεια:

Προσέξτε για σκαθάρια σπαραγγιού και ριγέ και στίγματα αγγουριού. Αυτά τα παράσιτα μασούν και μεταδίδουν ασθένειες σε συγκεκριμένα φυτά. Τα σημάδια των μηλιών που πρέπει να προσέξετε είναι σκόροι. οι κάμπιες είναι φυλλοφάγοι.

Οι κάμπιες αρχίζουν να εμφανίζονται σε πολλές καλλιέργειες αυτόν τον μήνα, ειδικά τα λάχανα και το μπρόκολο. Επιθεωρήστε τα φύλλα για μάσημα, αφαιρέστε ή εφαρμόστε ένα ασφαλές χημικό μάρτυρα απευθείας πάνω στην κάμπια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό σπρέι Bacillus (Bt) ανά οδηγίες συσκευασίας.

Πολλά έντομα που διαταράσσουν την καρποφορία θα επισκεφθούν τα σταφύλια σας. ελέγξτε τα με εντομοκτόνο σαπούνι για να μειώσετε τις επιπτώσεις.

Το φύλλωμα του σταφυλιού με μαυρισμένο ή γκρίζο φιλμ πάνω του θα πρέπει να αραιωθεί, ώστε η κίνηση του αέρα να μπορεί να αυξηθεί μέσω του φυτού. Ελέγξτε τη βάση των αμπελιών μετά από έναν βαρύ χειμώνα για ασυνήθιστη εμφάνιση. Κόψτε τα αμπέλια στο έδαφος. Εκπαιδεύστε ξανά τη νέα ανάπτυξη στην κληματαριά ή στην πέργκολα. Εάν τα φύλλα φαίνονται χλωμά ή καχελώδη, το επίπεδο θρεπτικών συστατικών μπορεί να είναι ανισόρροπο ή ανεπαρκές. Πάρτε ένα δείγμα εδάφους στο τοπικό σας κέντρο κήπου εάν δεν είστε σίγουροι.

Οι θάμνοι βατόμουρου με κιτρινωπό αποχρωματισμό στα φύλλα είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου ή μη διαθέσιμων θρεπτικών συστατικών. Ο θειικός σίδηρος στον ρυθμό εφαρμογής της ετικέτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές σεζόν.

Βοηθητικές υποδείξεις

Ένας οδηγός αναγνώρισης εντόμων με έγχρωμες εικόνες μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό άγνωστων προβλημάτων προσβολής. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε τοπικά κέντρα κήπου ή φυτώρια.

Schreibe einen Kommentar