Οδηγός φροντίδας γκαζόν – Πώς να φροντίσετε το γκαζόν σας

0
Οδηγός φροντίδας γκαζόν – Πώς να φροντίσετε το γκαζόν σας

Οι χλοοτάπητες χρειάζονται πότισμα, αλλά πόσο και πότε είναι εξίσου απαραίτητο. Και ανάλογα με τον τύπο του γρασιδιού και την κατάσταση του εδάφους, αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις ανάγκες φροντίδας του γκαζόν σας. Οι χλοοτάπητες ανταποκρίνονται καλύτερα σε σπάνιο αλλά διεισδυτικό βαθύ πότισμα. Σύντομο, συχνό πότισμα στη ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές ασθένειες και αδύναμα ριζικά συστήματα. Εάν έχετε υγιές έδαφος που συγκρατεί την υγρασία, μία φορά την εβδομάδα είναι το μόνο που χρειάζεται το γκαζόν σας. Το βιομηχανικό πρότυπο μέτρησης υποδεικνύει περίπου 2,5 – 3 cm (1 ίντσα) νερού την εβδομάδα για χλοοτάπητες. Αν ψάχνετε για ένα τέλειο γκαζόν ή έχετε ρηχό, αμμώδες έδαφος, τότε μπορεί να χρειαστεί πότισμα δύο φορές την εβδομάδα για περίπου μισή ώρα. Περιττό να πούμε, α ψεκαστήρας γκαζόν είναι απαραίτητο για τη δουλειά. Πολύ λίγοι από εμάς έχουμε την υπομονή να σταθούμε εκεί με ένα λάστιχο ποτίσματος αρκετή ώρα ώστε το νερό να εισχωρήσει βαθιά.

Προγραμματίστε να ποτίζετε το γκαζόν σας νωρίς το πρωί πριν τις 7:00 π.μ. Αυτός ο χρονισμός δίνει στο γρασίδι χρόνο να στεγνώσει πριν από τον ήλιο και η ζέστη του καλοκαιριού αρχίζει να εξατμίζει την υγρασία. Αποφύγετε το πότισμα το βράδυ γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιβαλλοντικές συνθήκες ιδανικές για μυκητίαση.

Στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό, η φύση συνήθως παρέχει αρκετή υγρασία εκτός των καλοκαιρινών μηνών. Ο καταιωνιστής μας γενικά χρειάζεται να ανάβει μόνο στα τέλη της άνοιξης και μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό μπορεί να διαφέρει για την περιοχή σας. Ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε εάν το γρασίδι σας χρειάζεται νερό είναι να το πατήσετε και να δείτε αν αναπηδά – αυτό είναι ένα υγιές σημάδι και υποδηλώνει ότι το γρασίδι σας λαμβάνει αρκετό νερό.

Schreibe einen Kommentar