Ξεκινώντας το Seed Indoors το 2022

1
Ξεκινώντας το Seed Indoors το 2022

Η εκκίνηση των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στις ντομάτες σας ένα άλμα στην επόμενη σεζόν.

Είναι σχεδόν Φεβρουάριος και για μένα αυτό σημαίνει ότι η ώρα να ξεκινήσω τους σπόρους πλησιάζει ραγδαία.

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα φυτέψω τις ντομάτες μου στο τέλος του μήνα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν αγόρασα κάποιο βιολογικό σπόρο σιταρόχορτου, ήταν μια πολύ καλή ποικιλία κειμήλιο, οπότε έσωσα μερικούς. Στην αρχή τα είχα αποθηκευμένα στο ντουλάπι, μετά μεταφέρθηκαν. Όπως συμβαίνει, τα ξέχασα όλα.

Η εκκίνηση του Seed είναι εύκολη

Όταν τα ανακάλυψα ξανά την περασμένη εβδομάδα, είχα ελάχιστη εμπιστοσύνη ότι ήταν καλά. Αλλά επειδή απέχω ακόμα λίγες εβδομάδες από το να ξεκινήσω τα σπορόφυτα ντομάτας, απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στο να φυτρώσω κάτι!

Μουσκέψα λοιπόν τους σπόρους, τους ξέπλυνα καλά, τους δίπλωσα σε μια υγρή πετσέτα και μετά τους ξεπλύνω μερικές φορές την ημέρα. Μόλις στην αρχή της τέταρτης ημέρας έδειξαν σημάδια ζωής. Ξέρω ότι έχουν περάσει μερικά χρόνια αλλά φαίνεται ότι φύτρωσαν πολύ πιο γρήγορα πριν. Ίσως η γάστρα είχε σκληρύνει με τα χρόνια; (ή ίσως είναι η ανάμνησή μου)

Είχα σχεδόν χάσει την ελπίδα να σου πω την αλήθεια. Αλλά τελικά φύτρωσαν και πάνε δυνατά.

Όταν ξεκινάτε τους σπόρους, βοηθά να θυμάστε ότι βλασταίνουν σε διαφορετικούς χρόνους και υπό διαφορετικές συνθήκες, ανάλογα με το είδος.

Θα μπορούσατε να εγκαταλείψετε τους σπόρους του σέλινου και να φυτέψετε κάτι άλλο εάν δεν γνωρίζετε ότι έχουν πολύ αργό ρυθμό βλάστησης. (Το σέλινο μπορεί εύκολα να πάρει τρεις εβδομάδες για να φυτρώσει τελικά και εάν το έδαφος ή τα μέσα καλλιέργειας δεν διατηρούνται υγρά, δεν θα κουνηθούν καθόλου).

Μερικοί σπόροι βλασταίνουν πολύ γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανώς να είστε εξοικειωμένοι με μερικούς από αυτούς, αν έχετε φυτρώσει ποτέ βλαστούς στην κουζίνα σας.

Η έναρξη των σπόρων ντομάτας απαιτεί ζεστασιά και υγρασία για να βλαστήσει.

Άλλοι σπόροι πρέπει να εμποτιστούν και μερικοί πρέπει να τρυπηθούν ή να τρίψουν το φλοιό τους για να ενθαρρύνουν τη βλάστηση. Μερικοί σπόροι χρειάζονται ακόμη και θερμότητα για να σπάσουν τον λήθαργο

Είναι απλώς πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της ανάρτησης ιστολογίου να σας δώσει ένα συναρπαστικό μάθημα στη βλάστηση DIY, αλλά ελπίζω ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας να μάθετε ή να δοκιμάσετε κάτι νέο φέτος.

Τώρα κάποιος ρώτησε, „Τι είναι το Wheatgrass και γιατί το καλλιεργείτε;“ Όταν λέω σιταρόχορτο, αναφέρομαι σε βιολογικούς σπόρους σιταριού που καλλιεργούνται σε ύψος τεσσάρων έως έξι ιντσών και στη συνέχεια συγκομίζονται για χυμό.

Ο χυμός σιταρόχορτου χρησιμοποιείται για την αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τον καθαρισμό του ήπατος και άλλων εσωτερικών οργάνων καθώς και του γαστρεντερικού σωλήνα. Από τη δική μου εμπειρία πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φυτά στον χυμό για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Καλλιεργώντας το φρέσκο ​​σε περβάζι παραθύρου ή πάγκο, ξέρετε ότι είναι απαλλαγμένο από ΓΤΟ και χημικές ουσίες. Και φυσικά, Nothing Beats Fresh! Ο άλλος λόγος είναι το κόστος. Μόλις μερικές ουγγιές κατεψυγμένου σιταρόχορτου θα σας κοστίσουν 20 $. Ένας άλλος τρόπος για να το σκεφτείτε είναι ότι είναι περίπου $180 ανά γαλόνι!

Η ξαφνική αγορά κάποιου πιστοποιημένου βιολογικού σπόρου σιταρόχορτου και ενός δίσκου δεν φαίνεται να είναι τόσο κόπο! Εάν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που επιλέγετε να κάνετε για την υγεία σας, δοκιμάστε το σιταρόχορτο. Είναι επιστημονικό γεγονός ότι το σιταρόχορτο περιέχει περισσότερα ένζυμα, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο γνωρίζει ο άνθρωπος!

Μερικοί από αυτούς τους σπόρους θα τοποθετηθούν σε ένα δίσκο με το χώμα του κήπου μου και όταν μεγαλώσει σε 4 και 6 ίντσες ύψος, θα κόψω τις κορυφές και θα τις περάσω στον αποχυμωτή μου.
Τα υπόλοιπα θα αφεθούν να αναπτυχθούν μέχρι την ωρίμανση και θα αφεθούν να «πάνε στο σπόρο». Έτσι θα μπορέσω να αποθηκεύσω τον σπόρο για ακόμα περισσότερους δίσκους. Είναι μια πολύ καλή επένδυση από τη δική μου οπτική γωνία.

Το άλλο βράδυ, πήρα λίγο σπόρο που βλάστησε και προσέχοντας πολύ, έκανα μια μικρή σχισμή σε πετροβάμβακα και κούμπωσα τις ρίζες. Μία από τις ρίζες
έτυχε να δραπετεύσει, απλά κοιτάξτε όλες τις τρίχες στη ρίζα.

Μόλις άρχισα να συνομιλώ με μερικούς αεροπονικούς καλλιεργητές, ανακάλυψα μερικά από αυτά
κόλπα που χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα ποσοστά βλάστησης.

Μια μέθοδος είναι ότι μετά το ξέπλυμα, ο σπόρος διπλώνεται σε μια υγρή χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και κρεμιέται σε σκοτεινό μέρος.
Όταν ο σπόρος έχει φυτρώσει, τοποθετείται προσεκτικά σε πετροβάμβακα και τοποθετείται στο αεροπονικό σύστημα.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανεβάσει τον πήχη για την έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους σε μια τέχνη και έχουν σχεδόν 100% ποσοστό βλάστησης. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το να ανοίξετε τρύπες στη βρωμιά, να ρίξετε σπόρους, να καλύψετε και μετά να ποτίσετε. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε πολλούς σπόρους να χάσετε;

Όταν οι ρίζες αρχίζουν να βγαίνουν από τα πλαϊνά και το κάτω μέρος του πετροβάμβακα, το δενδρύλλιο είναι έτοιμο για μεταφύτευση.
Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αεροπονικό (ή υδροπονικό) σύστημα. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερο δοχείο ή προετοιμάζονται για μεταφύτευση έξω.

Δεν είναι πολύ αργά για να πάρετε σπόρο, οπότε τι περιμένετε;
Έχετε φτιάξει ακόμα μια λίστα με τα αγαπημένα σας;
Έχετε ένα σκίτσο της πλοκής σας και ξέρετε τι θα πάει που;
Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε σπόρους, επιτρέψτε μου να σας ενθαρρύνω να επισκεφθείτε

Schreibe einen Kommentar