Με μια ματιά: Η βιβλιοθήκη

2
Με μια ματιά: Η βιβλιοθήκη

Η τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με την αποκατάσταση των χάρτινων μασέ χερουβείμ περιελάμβανε την παραπάνω εικόνα. Πέρα από τα χερουβείμ, είχα μια σειρά από σχόλια σχετικά με τη βιβλιοθήκη μου και αιτήματα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Καθώς η τελευταία φορά που έγραψα γι ‚αυτό ήταν το 2009, νομίζω ότι είναι καλό να το ξανασχολιάσω. Μου άρεσαν τα βιβλία σε όλη μου τη ζωή. Η μαμά μου το είδε. Τα βιβλία κηπουρικής που αγόρασα στα είκοσί μου ήταν επικεντρωμένα στην κηπουρική των πολυετών φυτών. Η βιβλιοθήκη στα τριάντα μου επεκτάθηκε σε ξυλώδη φυτά και θάμνους. Έχω ένα φθαρμένο αντίγραφο του βιβλίου του Michael Dirr «The Manual of Woody Landscape Plants». Είμαι σίγουρος ότι το διάβασα από εξώφυλλο πολλές φορές. Και εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ ως αναφορά. Ο σχεδιασμός τοπίου οδήγησε τις αγορές μου στα βιβλία στα σαράντα μου και στα πενήντα μου. Συνέλεξα βιβλία για το σχεδιασμό τοπίου, τόσο ιστορικά όσο και σύγχρονα, σε χώρες άλλες από τη δική μου. Στις προσθήκες στη βιβλιοθήκη μου από τα εξήντα μου κυριαρχούν μονογραφίες συγκεκριμένων σχεδιαστών τοπίου τους οποίους θαυμάζω. Μην με βάζετε στην αρχή με τα ονόματα αυτών των σχεδιαστών. Θα ήταν γραπτό κύμα.

Αλλά αυτό παρέχει μια βιβλιοθήκη. Τόμοι της έντυπης λέξης και φωτογραφίες που μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να ενημερώσουν τα σχέδια φύτευσης και να διδάξουν καλές πρακτικές κηπουρικής. Αφηγούνται την ιστορία του κήπου και των σχεδιαστών τους. Τα βιβλία είναι ένα παράθυρο στην ιστορία και το έργο άλλων. Η βιβλιοθήκη μου ενημερώνει την πρακτική μου, αλλά ακόμα καλύτερα, ενημερώνει τη ζωή μου. Ο σχεδιασμός τοπίων και κήπων είναι το επάγγελμά μου και οι πελάτες μου έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ότι έχω ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Διαπιστώνω ότι αυτό που διαβάζω πληροφορεί τη δουλειά μου. Ένα καλό βιβλίο κήπου είναι διακοπές για μένα. Επιδιώκω να ερευνώ και να αγοράζω νέα βιβλία κάθε χρόνο. Η ανάγνωση της τυπωμένης σελίδας είναι μια απορροφητική και συναρπαστική δραστηριότητα που δεν θα έκανα χωρίς. Ναι, έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου. Κάποιες πολλές φορές. Το βιβλίο της Ursula Buchan «The English Garden» Έχω διαβάσει τουλάχιστον 4 φορές. Είναι σπουδαία συγγραφέας.

Έχω κανονίσει τη βιβλιοθήκη μου ως εξής. Όλα τα βιβλία μου είναι οργανωμένα ανά θέμα. Το επάνω ράφι είναι γεμάτο από βιβλία αναφοράς κήπου. Ασχολούμαι με την κηπουρική αρκετό καιρό ώστε να μην χρειάζομαι αυτά τα βιβλία τόσο συχνά. Αλλά μια σκάλα μπορεί να με οδηγήσει σε όποιον τόμο θέλω να συμβουλευτώ. Ανεβαίνω εκεί πιο συχνά από όσο νομίζεις. Τούτου λεχθέντος, χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για να ερευνήσω θέματα κηπευτικών. Αυτή ήταν μια πηγή που δεν ήταν διαθέσιμη σε εμένα όταν ο ΙΙ πρωτοξεκίνησε να συλλέγει βιβλία. Μπορώ να πω ότι πολλά άρθρα στο Διαδίκτυο είναι ελάχιστα μελετημένα και μετά βίας ξεπερνούν την επιφάνεια. Μου αρέσουν τα βιβλία μου.

Όλα τα βιβλία μου είναι οργανωμένα ανά θέμα. Τα βιβλία αναφοράς φυτών βρίσκονται στην κορυφή του ραφιού. Άλλα βιβλία αναφοράς; Πέτρα στο τοπίο. Τούβλο στο τοπίο-και ούτω καθεξής. Έχω άλλα τμήματα οργανωμένα γύρω από κήπους και τοπία ανά χώρα. Στην παραπάνω φωτογραφία, ένα κομμάτι από τα βιβλία μου για τους ιταλικούς κήπους. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει βιβλία που αναφέρονται σε μεσαιωνικούς ιταλικούς κήπους, κήπους βιλών, ιστορικούς κήπους-και σύγχρονους ιταλικούς κήπους.

Το γαλλικό τμήμα είναι ευρύ. Για ευνόητους λόγους. Ο γαλλικός σχεδιασμός τοπίου, από τους επίσημους γαλλικούς κήπους μέχρι τους γαλλικούς κήπους της εξοχής είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Το αγγλικό τμήμα σχεδιασμού τοπίου είναι αρκετά μεγάλο για να αναγνωρίσει ότι είναι ένας σημαντικός πρόδρομος του αμερικανικού σχεδιασμού τοπίου. Το βιβλίο της Jenny Blom «The Thoughtful Gardener» είναι εξαιρετικό.

Έχω ένα τμήμα ραφιού αφιερωμένο στο σχεδιασμό με μια συγκεκριμένη άποψη.

Μια σειρά από χώρο ραφιών για αμερικανικούς κήπους και σχεδιαστές τοπίου – φυσικά.

Αυτός ο κατώτερος εαυτός αφορά τόσο τη βοτανική όσο και τη φωτογραφία της φύσης.

Η βιβλιοθήκη είναι ένα καλό μέρος για να περάσετε χρόνο. Όλες αυτές οι σελίδες μπορούν να πληροφορήσουν μια ζωή. Μπορείτε να πείτε ότι αγαπώ τη βιβλιοθήκη μου; Φυσικά και το κάνω. Διαβάστε για την αξία μιας βιβλιοθήκης, αν θέλετε. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας ανάγνωσης του κηπουρού. Ναί? Μια βιβλιοθήκη

Schreibe einen Kommentar