Καλλιέργεια ηλίανθων – Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε τους ηλίανθους

0
Καλλιέργεια ηλίανθων – Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε τους ηλίανθους

Ένας δυνατός ερμηνευτής στα μέσα του καλοκαιριού που διαρκεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, ο Helianthus annuus Το (Common Sunflower) έχει τολμηρό, λαμπερό κίτρινο, μεγάλο μονό λουλούδι που κυριολεκτικά ξεχωρίζει. Δεν υπάρχει λεπτότητα στην παρουσία του. Ο εντυπωσιακός ηλίανθος με το ζωηρό κίτρινο λουλούδι του είναι ο εξωστρεφής στον κήπο. Ξεχωρίζουν όμως ακόμη και οι μικρότερες διακλαδιζόμενες ποικιλίες ηλίανθου. Διασκεδάστε μαθαίνοντας περισσότερα για το πού να φυτέψετε και πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το φυτό ηλίανθου σας. Επιπλέον, δείτε παρακάτω συμβουλές σχετικά με τη συγκομιδή σπόρων, μπουμπουκιών, πετάλων και το ψήσιμο αυτών των νόστιμων ηλιόσπορων.

Η καλλιέργεια ηλίανθων ωφελεί τους βιολογικούς κήπους δελεάζουν πολλούς επικονιαστές και ωφέλιμα έντομα, και οι σπόροι τους είναι ελκυστικοί για τα πουλιά και πολλά άλλα πλάσματα (περισσότερα παρακάτω). Και από την άποψη του κήπου της κουζίνας, η συγκομιδή του σπόροι με γεύση ξηρών καρπών ήταν δημοφιλή καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Ενώ η φύτευση του ψηλού κοινού ηλίανθου συνήθως συνδέεται με κήπους κουζίνας, οι πιο κοντές και μικρότερες ποικιλίες είναι κατάλληλες για φύτευση σε μικρότερους καλοκαιρινούς κήπους. Ανθεκτικό στην ξηρασία, εύκολη φροντίδα και με άφθονο ήλιο, είναι μάλλον αβίαστη η καλλιέργεια ηλίανθων.

Όλες οι ποικιλίες ηλίανθου ανθίζουν από τα μέσα του καλοκαιριού και συνεχίζουν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Όλα έχουν βρώσιμους σπόρους, μπουμπούκια και πέταλα. Υπάρχουν νέες ποικιλίες με κόκκινα, πορτοκαλί και λευκά άνθη. Λάβετε υπόψη ότι μερικές από αυτές τις νέες ποικιλίες μπορεί να είναι χωρίς γύρη, όπως τα άνθη με διπλά πέταλα, αλλά κάνουν όμορφα κομμένα λουλούδια. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, είτε πρόκειται για συγκομιδή σπόρων, για κομμένα λουλούδια ή για ένα γραφικό κρεβάτι κήπου, αυτός ο οδηγός για το πώς να φυτεύετε και να φροντίζετε τα φυτά ηλίανθου θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να καλλιεργήσετε με σπόρο ή να φυτέψετε ένα νεαρό φυτό που αγοράζεται από το κατάστημα. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω σχετικά με τους προτεινόμενους ηλίανθους για κηπουρική σε δοχεία.

Είναι αλήθεια, αυτά τα μεγάλα λουλούδια γυρίζουν και ακολουθούν την κίνηση του ήλιου όλη την ημέρα. Το βράδυ γυρίζουν ανατολικά, περιμένοντας να ανατείλει ξανά ο ήλιος

Schreibe einen Kommentar