Καλλιέργεια Βασιλικού – Πώς να φυτέψετε, να φροντίσετε και να συλλέξετε βασιλικό

0
Καλλιέργεια Βασιλικού – Πώς να φυτέψετε, να φροντίσετε και να συλλέξετε βασιλικό

Τα νεαρά φυτά είναι εύκολα διαθέσιμα σε κέντρα κήπου και σούπερ μάρκετ, αλλά είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθούν από σπόρους – δείτε την ξεχωριστή ενότητα παρακάτω πώς να μεγαλώσετε από σπόρους.

Τα φυτά βασιλικού αγαπούν τη ζεστασιά και την ηλιόλουστη τοποθεσία. Χρειάζεται ηλιοφάνεια για να ευδοκιμήσει, είτε φυτευτεί έξω, είτε εάν έχετε μια γλάστρα με βασιλικό που μεγαλώνει στην κουζίνα σας. Φυτέψτε σε χαλαρό, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και νερό μέτρια. Ενώ ο βασιλικός δεν χρειάζεται πολύ νερό, μην τον αφήνετε να στεγνώσει. Το καλύτερο είναι να διατηρείται ομοιόμορφα υγρό και να το νερό από το επίπεδο του εδάφους και όχι από πάνω, εάν ο αέρας είναι υγρός.

Μόλις το νεαρό φυτό βασιλικού σας αναπτύξει ένα ισχυρό κύριο στέλεχος σε ύψος περίπου 20-25 cm (8-10 ίντσες), τσιμπήστε ή κόψτε αυτόν τον κύριο βλαστό για να ενθαρρύνετε περισσότερη ανάπτυξη και υψηλότερη απόδοση. Εάν το φυτό βασιλικού σας γίνει πολύ ποδαράκι, μπορεί να ανεχθεί το κόψιμο περίπου στο μισό ύψος του.

Όταν φυτευτείτε σε πλούσιο, γόνιμο έδαφος, ο βασιλικός σας δεν θα χρειαστεί πολλή λίπανση, αν και καθόλου. Με τον βασιλικό, λιγότερο είναι καλύτερο, καθώς το πολύ τάισμα θα επηρεάσει την υπέροχη γεύση. Ήλιος, ζεστασιά και τακτικό πότισμα είναι ό,τι χρειάζεται.

Ο βασιλικός είναι κατάλληλος για την κηπουρική σε κοντέινερ και μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου, εφόσον η τοποθεσία κάνει ήλιο.

Schreibe einen Kommentar