Καινοτόμοι χάρτες – Πώς να βρείτε το συντομότερο μονοπάτι προς την ευτυχία

1
Καινοτόμοι χάρτες – Πώς να βρείτε το συντομότερο μονοπάτι προς την ευτυχία

Νιώθετε ότι το τηλέφωνό σας σας κλέβει κάτι; Δέχομαι. Νιώθω ότι συμβαίνει με ένα εκατομμύριο μικρούς τρόπους. Τον τελευταίο καιρό, νιώθω ότι το τηλέφωνο προσθέτει τόσο άγχος και άγχος όσο κάποτε ανακουφίζει.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, απεγκατέστησα την εφαρμογή facebook messenger από το τηλέφωνό μου. Μην το χάσετε. Στη συνέχεια, απενεργοποίησα τις ειδοποιήσεις σε μια ολόκληρη δέσμη άλλων εφαρμογών. Ένιωθε καλύτερα κι αυτό. Δεν μου λείπουν οι συνεχείς εισβολές που συναγωνίζονταν για την προσοχή μου με την οικογένεια και τη ζωή μου. Ψάχνω συνεχώς για νέους τρόπους για να επιβάλω τον εαυτό μου πάνω από τη συσκευή. Όσο περισσότερο αλλάζω τη δυναμική με το τηλέφωνο, τόσο καλύτερα νιώθω. Νιώθω σαν εθισμένος που πρέπει να κάνει πολλά συνεπή και μικροσκοπικά βήματα προτού ανακτήσει μια ισορροπία που του επιτρέπει να κάνει πιο υγιεινές επιλογές. Είναι, και θα συνεχίσει να είναι, μια διαρκής μάχη.

«Αν νομίζετε ότι η περιπέτεια είναι επικίνδυνη, δοκιμάστε τη ρουτίνα, είναι θανατηφόρα».

Αυτά δεν είναι τα λόγια μου – είναι στην πραγματικότητα τα λόγια του Daniele Quercia όταν παραθέτει ελαφρώς λάθος τα λόγια του Πολ Κοέλιο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Ted Talk του Daniele για τους χαρούμενους χάρτες του και πώς θα μπορούσαμε να ζούμε σε έναν κόσμο κατασκευασμένο για αποτελεσματικότητα.

Οι ιδέες του Ντάνιελ συνάδουν πολύ με την τρέχουσα επιθυμία μου να επανεξετάσω τις συνήθειές μου. Και μου αρέσει η ιδέα των χαρούμενων χαρτών, οι ήσυχοι χάρτες, οι όμορφοι χάρτες και οι χάρτες μνήμης μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέες διαδρομές που εμπλουτίζουν τη ζωή μας.
Θυμάστε πότε εκτυπώναμε οδηγίες από το mapquest; Το ότι μπορούσατε να εισάγετε δύο διευθύνσεις σε μια ιστοσελίδα και να πάρετε μια έξυπνη διαδρομή μεταξύ τους ήταν εκπληκτικό! Οι χάρτινοι χάρτες δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Αλλά θυμάμαι επίσης το άγχος που είχα προσπαθώντας να ακολουθήσω αυτές τις έντυπες οδηγίες για να με μεταφέρει από το γραφείο μου στο σπίτι ενός πελάτη. Πάντα αργούσα γιατί αναπόφευκτα θα κατέληγα χαμένος χωρίς το πλαίσιο ενός μεγαλύτερου χάρτη. Ήταν ένας φίλος εργολάβος που μου σύστησε πρώιμες συσκευές GPS που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια, σε αστραπιαία ταχύτητα, η τεχνολογία προχώρησε και όλοι ξαφνικά χρησιμοποιούσαμε συνεχώς τους χάρτες της Google.

Η εξέγερσή μου ενάντια στις οδηγίες κυρία ξεκίνησε κάνοντας σκόπιμα εναλλαγές που δεν συμβούλεψε. Εξακολουθεί να αισθάνεται ηλίθιο επαναστατικό. Με αυτήν στο πλευρό μου, μου λείπουν οι τυχαίες ανακαλύψεις να χάσω τον δρόμο μου. Αντίθετα, μπαίνω στον δρόμο που ταξίδεψε περισσότερο.
Νομίζω ότι οι χάρτες Google είναι ένα τρελά καλό εργαλείο. Αλλά προσθέτει επίσης θανατηφόρα ρουτίνα και διαπιστώνω όλο και περισσότερο ότι χρειάζομαι ρυθμό και όχι ρουτίνα. Πρέπει να αποκαταστήσω τη δύναμη του εγκεφάλου μου για να χαράξω τις δικές μου γραμμές.
Βρίσκεις το ίδιο; Ποια βήματα έχετε κάνει για να αξιοποιήσετε τη δύναμη της τεχνολογίας σας και να αποκαταστήσετε τις δικές σας δημιουργικές αισθήσεις;

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην έρευνα του Daniel, κατευθυνθείτε στο Urbabgems.org όπου μπορείτε να σταθμίσετε τι πιστεύετε ότι είναι ελκυστικό (ή όχι) και να βοηθήσετε να δημιουργηθεί μια καλύτερη κατανόηση του πού βρίσκουμε συλλογικά τη χαρά και την ομορφιά.

Επίσης – δείτε αυτά – Τα συντομότερα μονοπάτια προς την ευτυχία (στο Βερολίνο, Λονδίνο, Βοστώνη, Τορίνο, Ιταλία)

Εικόνα: ωμέγα μέσω 123RF

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Καινοτόμοι χάρτες - πώς να βρείτε τον συντομότερο δρόμο προς την ευτυχία.

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar