Επικάλυψη από χαρτί και χαρτόνι για τον έλεγχο των ζιζανίων

1
Επικάλυψη από χαρτί και χαρτόνι για τον έλεγχο των ζιζανίων

Μόλις έρθει η άνοιξη, δεν χρειάζεται χρόνος για να αρχίσουν να φυτρώνουν ξανά τα ζιζάνια στον κήπο σας. Και έτσι αρχίζει η μάχη με τα αγριόχορτα του κήπου. Μάθετε περισσότερα παρακάτω σχετικά με συμβουλές σχετικά με τη χρήση σάπια φύλλα χαρτιού και χαρτονιού ως μέθοδο ελέγχου ζιζανίων στον κήπο σας.

Γνωρίζουμε ότι τα κρεβάτια σάπιαστρωσης βοηθούν στη διατήρηση των ζιζανίων στον κόλπο και στη διατήρηση της υγρασίας. Ωστόσο, όλοι έχουμε συναντήσει εκείνα τα επίμονα εγκατεστημένα ζιζάνια που φαίνονται, τουλάχιστον σε μένα, να κοροϊδεύουν τις προσπάθειές μου για τα βοτάνια. Οι ρίζες του οποίου φαίνεται να επιβιώνουν από τις ανασκαφικές μου προσπάθειες, και είμαι βέβαιος ότι η παροιμιώδης αποκάλυψη, επιστρέφει με περισσότερο σθένος από τον προκάτοχό του. Αυτά τα άθλια βαθιά ριζωμένα ζιζάνια που είναι σκληρά σαν καρφιά και φαίνονται δύσκολο να εξαφανιστούν – τα έχουμε όλοι. Με τους νέους απογόνους των ζιζανίων να έχουν λίγη υπομονή, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να ψάξουμε για ζιζανιοκτόνα. Στο οικόπεδο του κήπου μου, δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε χημικά, ειδικά τοξικές ουσίες, κοντά στα κρεβάτια των λαχανικών μας ή εκεί όπου τα παιδιά και τα κατοικίδια αγαπούν να παίζουν. Έχοντας αυτό κατά νου, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε όλους τους άλλους τρόπους για να πνίξετε αυτά τα ζιζάνια.

Μια αποτελεσματική μέθοδος για πολύ επίμονες και αποφευχθείσες περιοχές προσβολής ζιζανίων είναι μια διαδικασία που ονομάζεται ηλιοαπολύμανση του εδάφους. Αυτή είναι μια πιο αργή διαδικασία, αλλά πολύ χρήσιμη για μεγάλες περιοχές που έχουν παραμεληθεί και χρειάζονται επίσης αποστείρωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Έλεγχος ζιζανίων με ηλιακό και μαύρο πλαστικό φύλλο

Μια άλλη μέθοδος ελέγχου των ζιζανίων χρησιμοποιείται ύφασμα τοπίου, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημά σας στον κήπο ή στις ηλεκτρονικές αγορές σας. Αν και αυτό το γενικά μακράς διαρκείας προϊόν είναι εξαιρετικό για τον έλεγχο των ζιζανίων, μπορεί να είναι ακριβό και χρειάζεται περιοδική συντήρηση κάθε δύο χρόνια. Είναι μια δέσμευση που είναι εξαιρετική για μονοπάτια. Ωστόσο, δεν συνιστάται γενικά για κρεβάτια κήπου.

Για το κρεβάτι του κήπου σας υπάρχει κάτι καλύτερο. Έλεγχος ζιζανίων που είναι βιολογικός, γρήγορος και ανέξοδος. Συνεχίστε μαζί μου παρακάτω για να μάθετε τέσσερα εύκολα βήματα πώς να εξομαλύνετε τα ζιζάνια χρησιμοποιώντας παλιό χαρτί ή χαρτόνι και έναν κουβά με σάπια φύλλα.

Schreibe einen Kommentar