Αναπτύξτε φυτά κάθετα με τον Patrick Blanc – Inventor of the Vertical Garden

1
Αναπτύξτε φυτά κάθετα με τον Patrick Blanc – Inventor of the Vertical Garden

ήξερα Πάτρικ Μπλανκδουλειά του πολύ πριν τον μάθω. Η πρώτη φορά που βίωσα έναν από τους κήπους του ήταν κάπου το 2007 όταν έτυχε να περπατήσω στην πλευρά του BHV Homme στο Παρίσι. Έμεινα άναυδος βλέποντας έναν τοίχο με φυτά στο πλάι του κτιρίου. Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν ήμουν καν σίγουρος αν ήταν αληθινά. Ήταν.

Κάθετος κήπος BHV Homme Paris από τον Patrick Blanc Εικόνα από την Christine Vaufrey

Από τότε, έχω συναντήσει μερικές από τις άλλες εγκαταστάσεις του κατά τη διάρκεια διαφόρων ταξιδιών. Κάθε φορά με σταματούν στα ίχνη μου. Υπάρχει απλώς κάτι εξαιρετικό στο να βλέπεις έναν κήπο στο πλάι του κτιρίου ή περιφραγμένο και γύρω από κάποιο άλλο απίθανο πράγμα.

Οι κάθετοι τοίχοι του κήπου του Patrick Blanc είναι έργα τέχνης και βοτανικά επιτεύγματα. Ως Γάλλος, πολλές από τις πρώτες εγκαταστάσεις του ήταν στη Γαλλία. Αλλά καθώς η φήμη και η φήμη του έχουν αυξηθεί, το έργο του καλύπτει πλέον τον κόσμο.

Κάθε φύτευση είναι μια ταπετσαρία με υφή φυτών που προσφέρουν πράσινη πρασινάδα σε μια γύρω περιοχή που συνήθως έχει απόλυτη ανάγκη από κάτι απαλό, ζωντανό και φρέσκο.

Οι τοίχοι που δημιουργεί παρέχουν βιοποικιλότητα στις αστικές περιοχές, βοηθούν τα κτίρια στη θέρμανση και την ψύξη και καθαρίζουν τον αέρα. Για μένα, είναι μερικές από τις πιο όμορφες και εμπνευσμένες συνθέσεις φυτών που γνωρίζω. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δουλειά του έχει αποκαλύψει μια τάση που έχει κορυφωθεί και ακόμη και μια επακόλουθη αντίδραση.

Κάθετος κήπος του Patrick Blanc στην εικόνα La Défense από τον Romuald Le Peru

Ίσως το έχετε ακούσει κι εσείς – γενικά φαίνεται να είναι αγέρωχοι σχεδιαστές που μυρίζουν την ιδέα μιας κάθετης εγκατάστασης. Η δικαιολογία που ακούω πιο συχνά είναι ότι „δεν θα κρατήσει“ – „ο κήπος θα φαίνεται τρομερός σε ένα χρόνο“. Αλλά δεν ισχύει αυτό για κάθε κήπο που δεν φροντίζεται σωστά; Απάντηση: Ναι.

Αν θέλετε να φυτέψετε ένα λιβάδι, μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον που ειδικεύεται στα λιβάδια, και αυτού του είδους την οικολογία. Ομοίως, μπορείτε να ρωτήσετε έναν οπωροκόμο για να φυτέψετε και να διαχειριστείτε ένα καρποφόρο άλσος δέντρων. Το ίδιο ισχύει και για την κάθετη κηπουρική. Η φύτευση σε τοίχους, όπου τα φυτά στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο και ενάντια στις δυνάμεις της βαρύτητας, θα αποφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή κατασκευή και ένα σχεδιαστικό μάτι. Απαιτεί λεπτομερή γνώση των φυτικών κοινοτήτων και του πώς συμπεριφέρονται και πώς θα αναπτυχθούν μαζί. Και απαιτεί ένα μοναδικό σύστημα που θα υποστηρίξει την υγεία τους.

ο Ξενοδοχείο Athenauem στο Mayfair του Λονδίνου σχεδιασμένο από τον Patrick Blanc.

The Atheaeum hotel in Mayfair London Vertical garden by Patrick Blanc - Εικόνα από KotomiCreations

Συμβουλές για το σχεδιασμό ενός κάθετου κήπου

Ως μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του και του αντίκτυπου που μπορεί να έχει μια καλά κατασκευασμένη εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας σε ένα περιβάλλον, έχω διαβάσει πολλά για τον Patrick. Έχω συγκεντρώσει μερικές από τις συμβουλές του για το σχεδιασμό και την κατασκευή κάθετων κήπων.

  • Ακριβώς όπως σε έναν οριζόντιο κήπο, τα φυτά κερί και εξασθενούν. Πρέπει να γνωρίζετε πώς θα αποδώσει ένα φυτό από μόνο του στο περιβάλλον. Αλλά επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή ποικιλία για να διασφαλίσετε ότι η συλλογή μπορεί να στηριχθεί και να είναι επιτυχημένη όλο το χρόνο.
  • Πολλά φυτά κάθετου κήπου χρειάζονται τακτικό κλάδεμα – όπως και οι οριζόντιοι κήποι. Είναι απαραίτητο να έχετε ένα σχέδιο για αυτό και για άλλες τακτικές συντηρήσεις.
  • Σκεφτείτε πώς θα ζήσετε αυτόν τον κήπο. Εάν πρόκειται να πάτε κοντά σε αυτόν τον κήπο, τότε η λεπτή υφή και η μορφή των φύλλων είναι πολύ σημαντική. Χρησιμοποιήστε χρώμα και πιο διακριτική αντίθεση για έναν κήπο που έχετε πρόσβαση μόνο από απόσταση.
  • Ένας κατακόρυφος κήπος, όπως κάθε κήπος, θα γίνει μέρος του τοπικού οικοσυστήματος και θα υποστηρίζει επικονιαστές, πουλιά και άγρια ​​ζωή. Σχεδιάστε για αυτό προσθέτοντας σπιτάκια πουλιών και bughouse και βεβαιώνοντας ότι η κατασκευή μπορεί να αντέξει τα πλάσματα που μπορεί να μετακινηθούν.
  • Πάρτε έμπνευση από τη φύση και φυτέψτε τα πράγματα όπως θα αναπτυχθούν φυσικά. Πολλά φυτά αναπτύσσονται κατακόρυφα μόνα τους και είναι πιο πιθανό να πετύχουν σε ένα κατασκευασμένο περιβάλλον. Οι πιο επιτυχημένοι κάθετοι κήποι επαναφέρουν τη φύση σε αστικά και δομημένα περιβάλλοντα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φυτά που ταιριάζουν με το κλίμα και το οικοσύστημα.

Θυμηθείτε, υπάρχουν εκθεσιακοί κήποι και υπάρχουν πραγματικοί κήποι. Οι κήποι επίδειξης είναι συχνά ακριβώς όπως οι επιδείξεις μόδας. Είναι αυξημένες εμπειρίες που έχουν δημιουργηθεί για να επιδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες. Αλλά τα ρούχα που διαθέτουν γενικά δεν είναι για την καθημερινή ζωή.

Πάτρικ κενό σχέδιο φύτευσης τοίχου κάθετου κήπου

Τα σχέδια φύτευσης του Patrick Blanc δεν είναι μόνο τόσο λεπτομερή όσο το πιο εντυπωσιακό ποώδες περίγραμμα στο πιο εντυπωσιακό βρετανικό εξοχικό σπίτι – αλλά διατηρεί επίσης πνευματικά δικαιώματα σε κάθε του σχέδιο, έτσι ώστε η διάταξη να μην μπορεί να αναπαραχθεί για δημόσια αναγνώριση ή οικονομικό όφελος.

Κάθετος κήπος Patrick Blanc στο CaixaForum στη Μαδρίτη εικόνα από
Κάθετος κήπος Patrick Blanc στο CaixaForum στη Μαδρίτη εικόνα από τον Steve Siverman
ciaxa φόρουμ πράσινο τοίχο

Οι τρεις παραπάνω εικόνες δείχνουν τον κάθετο κήπο στο CaixaForum στη Μαδρίτη σε διάφορες εποχές.

Πάτρικ Μπλανκ και Ρικ Ερέρο

Ο Rick Herrero και ο Patrick Blanc, δημιουργός του «ζωντανού τοίχου» του Drew School στο Σαν Φρανσίσκο. Το έργο 1.720sf είναι η μεγαλύτερη κάθετη εγκατάσταση κήπου στις ΗΠΑ.

Επικοινωνήστε με τον Patrick Blanc μέσω την ιστοσελίδα του.

εικόνες από: Christine Vaufrey, Romuald Le Peru, KotomiCreations, Στηβ Σίλβερμαν, Plentje και Bosc d’Anjou, Εργολάβοι Herrero όλα από την CC.

Εγγραφείτε σήμερα στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο μου!

– Μάθετε το σύστημά μου 7 βημάτων για να σχεδιάσετε και να χτίσετε έναν εκπληκτικό κήπο οπουδήποτε στον κόσμο.

– Τα 5 λάθη που κάνουν ΟΛΟΙ όταν δημιουργούν έναν κήπο. (εξοικονομήστε χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους και έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!)

– Πώς να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου (αλλά σε τιμή DIY!) για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε τον δικό σας υπέροχο κήπο.

εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ πρόκληση 10 ημερών Σχεδιασμός Κήπου

Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ καλύτερος σε λιγότερο από 2 εβδομάδες – Υπόσχεση!

Εγγέγραψέ με

Schreibe einen Kommentar